Soome eksperdid: Putin edastas tuumakohvriga sõnumi (6)

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaks Vene mereväeohvitseri, kes kuuluvad Vene presidendi Vladimir Putini kaaskonda, kandsid 17. oktoobril 2023 Hiinas Pekingis kohvreid, mis arvatakse kokku olevat Venemaa tuumakohver
Kaks Vene mereväeohvitseri, kes kuuluvad Vene presidendi Vladimir Putini kaaskonda, kandsid 17. oktoobril 2023 Hiinas Pekingis kohvreid, mis arvatakse kokku olevat Venemaa tuumakohver Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Soome välispoliitika instituudi vanemteadur Jussi Lassila ja endine peastaabi luureülem Pekka Toveri näevad selget põhjust, miks avalikkuses harva nähtav Vene presidendi Vladimir Putini tuumakohver oli Hiinas Pekingis esil.

Maailma meedias levib video, millel on näha kaht musta kohvrit, mis on Putinit saatnud mereväeohvitseride käes. Teada on, et Venemaa liider võtab tuumakohvri kaasa kõikjale, kuhu ta läheb, kuid seda on jäädvustatud üliharva, kirjutab Ilta-Sanomat.

Hiljutist tuumakohvriga salvestist on aga nüüd jaganud Venemaa riikliku uudisteagentuuri Ria reporter. Video võtab fookusesse sõjaväelaste kantud kohvrid.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles