FOTOD JA VIDEO Eestis tuli maha esimene lumevaip

Elu24
Copy
Lumevaip Rakveres.
Lumevaip Rakveres. Foto: Erakogu

Keskkonnaagentuuri sõnul jätkub lund ja lörtsi reedeni. 

«Esimene lumikate põhjustab ikka üllatust ja ärevust!» ütleb sünoptik Kairo Kiitsak, kes jagab ühismeedias fotot Lääne-Virumaalt, kus maapinda katab valge lumevaip.

Kiitsaku sõnul on praegu kõige lumisem Lääne- ja Ida-Virumaa põhjaosas. «Mereefekti mõjul tuleb veel lumelisa,» nendib ta. 

Ühismeedias jagatakse lumiseid fotosid nii Põlvamaalt, Rakverest kui ka Raplamaalt. 

Juba kolmapäeval teavitas transpordiamet, et öösel on oodata teedel libedust, sajab lörtsi ja lund, mis jätkub kuni reedeni.

«Tuletame kõikidele liiklejatele meelde, et teed võivad olla libedad. Meie hooldepartnerid on valmis tegema teedel libedustõrjet, ent tuleb arvestada, et see võtab aega,» teatas transpordiameti teehoiuteenistuse direktor Janno Sammul. «Palume liiklejatel olla ettevaatlikud, eriti neil, kes pole jõudnud vahetada suverehve talverehvide vastu.»

Libedate teeolude eest hoiatab ka keskkonnaagentuur. «Vihmasadu asendub mitmel pool lörtsi, mõnel pool ka lumega. Sajupilvi on enam Eesti põhja- ja idaosas. Temperatuur langeb nii õhus kui ka teepindadel miinuspoolele ning teed muutuvad laialdaselt libedaks. Lörtsisajus püsib libeduseoht,» kirjutavad nad ühismeedias. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles