Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

FOTO «Mine p***e, Kaja!» Tallinna tänavatel äratab tähelepanu kleebisega sõiduk (13)

Copy
Foto: Konstantin Sednev

Portaalile Limon sõnas politsei- ja piirivalveameti vanemkomissar Pärtel Preinvalts, et ehkki tegu on ebaviisaka ja negatiivseid emotsioone tekitava keelekasutusega avalikus ruumis, siis sellel juhul politsei ei sekku. 

«Meistriteos,» jagab Aljona-nimeline naine Facebooki grupis «Venekeelne Eesti» fotot pealinna tänaval sõitvast autost, mille tagaklaasile on kirjutatud «Mine p***e Kaja!» ja «P***e kütusekulu». 

Alles septembri lõpus kirjutasime, et Tallinna tänavatel liiguvad provokatiivsete kleepsudega sõidukid. Nimelt agiteeris üks noormees autodele kleepima venekeelset silti «Ma olen venelane». 

«SEE ON MEIE RAHVUS!» 〉 Provokatiivsete kleepsudega autod tekitavad vaenu, politsei on palunud kleebised eemaldada paarikümnel juhil

Toona sõnas politsei, et ühe juhi suhtes on algatatud menetlus. Kümmekonnal on aga palutud kleebised autolt eemaldada. «Meie eesmärk on hoida ära konflikte ja ennetada ohtu, et kellegi vara kahjustatakse. Vestleme inimestega ja uurime, mis eesmärgil nad selle sõnumi auto peale pannud on. Selgitame, et sellised sõnumid on provotseerivad ja tekitavad konflikte,» ütles Kirss toona. 

Ka kõnealuse foto kohta, kus on näha autot, mille tagaklaasil «ilutseb» «Mine p***e Kaja!», küsitakse, millal politsei reageerib. «Miks peaks? Meil on demokraatia ja sõnavabadus,» öeldakse vastuseks. 

Vaata fotot SIIT!

Kommentaariumis selgub, et see ei ole sugugi ainus auto, kus taoline kleeps on. 

Portaalile Limon sõnas politsei- ja piirivalveameti vanemkomissar Pärtel Preinvalts, et ehkki tegu on ebaviisaka ja negatiivseid emotsioone tekitava keelekasutusega avalikus ruumis, siis sel juhul politsei ei sekku. «Kui keegi tunneb, et tema tundeid on riivatud, peaks ta sellest politseile teatama, et saaksime sekkuda ja anda oma õigusliku hinnangu,» lisas Preinvalts. Ta märkis, et juhtumit ei saa võrrelda massiliselt levinud kampaaniga «Ma olen venelane».

Märksõnad

Tagasi üles