NOSTALGILINE KLÕPS 18-aastane Kaja Kallas kandis väga haruldast särki. Siim Kallasel pole aimugi, kust see saadi (7)

Elu24
Copy
Eesti peaminister Kaja Kallas saabumas Euroopa poliitilise kogukonna tippkohtumisele Hispaanias 5. oktoobril 2023.
Eesti peaminister Kaja Kallas saabumas Euroopa poliitilise kogukonna tippkohtumisele Hispaanias 5. oktoobril 2023. Foto: Thomas COEX / AFP/ Scanpix

Nelli Teataja kirjutab, et ilmsiks on tulnud 28 aastat tagasi klõpsatud foto, kus äsja 18-aastaseks saanud Kajal on seljas särk, millel on soomekeelne kiri «Anteeksi kuinka?». Kõnealust särki poleks niisama poest toona osta saanud.

Nelli Teataja kirjutab, et tuhlates fotograaf Aivar Pärteli arhiivis, tuli välja 1995. aasta suvel tehtud foto 18-aastasest Kaja Kallasest.

Peaministril oli siis seljas särk, mida niisama poest ei oleks tollal osta saanud. 

Äsja 18-aastaseks saanud Kajal oli nimelt särk, millel on soomekeelne kiri «Anteeksi kuinka?». Ehkki tõlkes tähendab see «Kuidas palun», siis tollal oli see ka Soome MTV3 populaarse jutusaate pealkiri.

Kust kõnealune särk võis pärineda, jääb selgusetuks. Ka peaministri isa Siim Kallas jääb vastuse võlgu. «Pole aimugi,» on ta napisõnaline ja konkreetne. 

Rohkem fotosid vaata Nelli Teatajast SIIT!

Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Aivar Pärtel / Nelli Teataja

Põhjanaabrite populaarne jutusaade «Anteeksi kuinka» oli eetris aastatel 1993–1996.

Väidetavalt oli see inspireeritud Jay Leno legendaarsest õhtusaatest «The Tonight Show», mille juhtimise teatepulga võttis 2014. aastal üle Jimmy Fallon.

Omal ajal oli ühe Soome telesaatega seotud ka Kaja Kallase isa Siim Kallas, mis ehk särgi saamise lugu seletab. Nimelt oli Kallas mälumängu «Naapurivisa» kohtunik. See oli aastatel 1966–1970 toimunud telesaade, kus võistlesid omavahel Eesti NSV ja Soome meeskond. 

Eesti meeskonda kuulusid Hardi Tiidus, Valdo Pant ja Voldemar Panso. Alates teisest hooajast tuli Panso asemele Toomas Uba ja alates kolmandast hooajast tuli Pandi asemele Tõnis Laisaar.  

Pärast Eesti taasiseseisvumist toimus 1993. aastal veel kaks saadet. Eestit esindas seekord varasem osaleja Tõnis Laisaar, uute mängijatena osalesid Aare Sirel ja Tiit Kuningas.

Ühismeediast leiab «Naapurivisa» viimase meeskondade ühisportree, kus kohtunikuna on ka Siim Kallas. Foto on klõpsatud 5. detsembril 1993. aastal. Vaata fotot SIIT!

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles