«Nad paigaldavad mingeid kaableid, aga nad teevad seda vihmaga,» kirjeldas sakslane, Imavere kandis sõbrale kuuluval kinnistul tegutsev Jan oktoobri keskpaigas, «see on kohutav olukord.» Üle kahe nädala justkui porises põrgus toimetanud välismaalase arvates oleks ehitajad pidanud olema hoolsamad. Töö tellinud ettevõte tegi enda sõnutsi olukorra paremaks: «Täna laiub seal kordades parem tee kui ennem ja loodame, et ka Jan saab selle üle rõõmustada.»

«Meil oli siin väga ilus tee, siis nad hakkasid seda kaablit paigaldama, päikesepaneelidest jaamani,» kirjeldas Saksamaalt pärit, kuid viimased seitse aastat sageli Eestit külastav Jan oktoobri keskpaigas Elu24-le. Ta lisas pahuralt: «Nad teevad seda tingimustes, mis ei ole normaalsed.»

Jan viitas Eesti aktsiaseltsile Enersense, mis nimetab end heitmevabade energialahenduste elluviijaks. Enersense oli töö teostaja ehk keskpinge kaablitrassi paigaldaja. Päikesepargi paigaldusega tegelev ettevõte nimega Wiso, mille kodulehel on Imavere päikesepark 20. novembri seisuga veel ehituses.

Kommentaarid (2)
Copy