Sonda kortermaja elanike pelletikaminad osutusid äkitselt ohtlikuks: kõik kütavad, aga meid on hambu võetud

Elu24
Copy
Sonda kortermaja.
Sonda kortermaja. Foto: Kuvatõmmis Kuuuurija saatest

«Seitse aastat tagasi ei olnud probleemi ja nüüd, mis ma siis tegema pean? Elame siis edasi külmas...» kurtis Ida-Virumaal Sondas elav Lidia «Kuuuurija» saates. Naine sai ootamatult kirja, et tema korteris olev pelletiahi on ohtlik ja selle kasutamise korral tuleb hakata trahvi maksma. 

«Kuuuurija» saates rääkisid Ida-Virumaal Sondas elavad prouad, kuidas äkitselt tuli nende maja elanikele vallast kiri, et nende korterites olevad pelletikaminad on ohtlikud. «Kõigil on sama mure. Ahjud seisavad... Tuli kiri, et kui panen kütma, siis maksan trahvi sada eurot,» rääkis üks pelletiahju omanik. 

Saates rääkinud Lidia ostis enda ahju Rakvere Toru-Jüri poest seitse aastat tagasi. «Öeldi, et seda võib korterisse panna, et siin pole kuskil kirjas, et ei tohi,» on proua nõutu. Nimelt kasutas ta aastaid küttekeha probleemideta, kuniks juhuslik mööduja tegi päästeametile kaebuse, et Lidia korstnast purskab tuld. «Tal on nii palju andureid peal, et kui midagi on valesti, siis ta lülitab välja ja kustutab tule ära,» ütleb Lidia ja lisab, et ahi ei saa kuidagi tuld pursata. «Ta ei saa seda teha lihtsalt!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles