SUUR VEEMURE Võõpsu elanik küsib: kas teie annaksite oma lapsele vett sellisest tünnist? (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Võõpsu.
Võõpsu. Foto: Maarius Suviste

Põlvamaal asuva Võõpsu elanikel on tõsine mure – neil puudub puhas joogivesi ja seda juba mitu kuud. Möödunud nädala lõpus pani Räpina vald välja tsisterni, millest saab joogivett võtta. «Kuidas saab aga kindel olla, et seal on puhas vesi?» küsib kolme lapse ema Kertriin, kes on nördinud, et kusagilt abi loota pole. 

Võõpsu veemurest on meedias viimasel ajal juttu olnud järjest enam. Siiski on olukord endine ja kohalikud elanikud lootust kaotamas. Võõpsu kaevuvett reostavad nitraat ja mangaan, mis mõlemad on põlluväetised. See, kuidas on väetised kaevuvette jõudnud, pole aga täpselt teada. Kaevuveele peale vaadates on aga selgemast selgem, et vesi on joogiks kõlbmatu.

«Kuidas vald kohtleb inimesi? Nad ütlevad, et neil ei ole lahendusi. Ja ongi kõik. Kas te, kallid inimesed, saate aru: riik ei anna inimestele vett. Meie riigis peaks vesi olema inimõigus, kuid meile seda ei anta,» kirjutab ühismeedias Võõpsu elanik Kertriin, kes ostab juba mitu kuud poest joogivett. «Vee ostmisele kulub 110 eurot kuus,» avaldab ta ja lisab, et pesta tuleb ennast ikka mangaani ja nitraadiga. «Lapse ravile läheb kuus aga mitusada eurot, murest ja stressist ei räägigi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles