«Kahe päeva peale viis tundi und!» Grete Paia värske muusikavideo oli lauljatarile parajaks katsumuseks

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Grete Paia.
Grete Paia. Foto: Erakogu

Laulja Grete Paia on välja tulnud värske eestikeelse singliga «Võluväel», mis on mitmes mõttes eriline. Näiteks teeb Paia uue singli märkimisväärseks selle muusikavideo, mille laulja ise, tehisintellekti abiga, valmis meisterdas.

Grete Paia fännidel on põhjust rõõmustada! Lauljatar on üle pika aja välja andnud uue singli, mis kannab nime «Võluväel». See on Paia on esimene lugu pärast möödunud aastal ilmunud Púr Múddi ja lauljatari ühist hitti «Ainult unustamiseks».

Tantsulise singli teeb eriliseks see, et see on üle pika aja lauljatari enda lugu. «Kui viimased aastad on kuidagi nii sattunud, et pigem olen lauludel olnud featuring artist, siis nüüd tundsin, et oleks õige aeg midagi päris enda oma taas välja anda,» rääkis Paia. 

«Võluväel» valmis koostöös Eesti, Soome ja Rootsi laulukirjutajatega ning lüürika idee sai alguse ühest kindlast fraasist, mis lauljataril nädalaid peas ketras: «Musttuhat mustrit maas.»

Eriliseks teeb loo ka sellele valminud muusikavideo! «Muusikavideole lähenesin sel korral veidi teise nurga alt. Mõtlesin end proovile panna ning süüvida veidi videoproduktsiooni maailma. Kaamera, statiiv, paar tundi ning video filmitud. Üks terve päev kulus montaažile. Igatahes väga lahe kogemus,» võttis lauljatar kogemuse põgusalt kokku.

Päris sujuvalt kogu protsess siiski ei läinud. «Raske on ehk vale sõna, aga kõige aeganõudvam oli vast monteerimine. Kõige raskem jällegi see tohutu ajahäda, millega ma pidin rinda pistma,» avaldas ta Elu24-le.

«Sain alles kolmapäeva ööl vastu neljapäeva filmida ning kuna reede varahommikul pidi kogu asi valmis olema, siis terve päev kuluski praktiliselt programmide selgeks õppimisele ja katsetamisele. Kahe päeva peale tuli kokku ainult viis tundi und, et kõik kenasti ikka valmis saaks,» tõdes lauljatar, kuid lisas: «Aga minu meelest on see magamatus enne singlite väljaandmist nii tüüpiline.»

Kõige kergem osa muusikavideo valmimisel oli filmimine, mis läks kiirelt. Programmide hulka, mida Paia kasutas, kuulus ka tehisintellekt. «Paras väljakutse oli see hilisem videotöötlus efektide ja tehisintellekti kasutamisega. Võimalusi on nii tohutult palju ja kogu see valdkond on tegelikult ju ülimalt põnev.»

Paia kinnitab, et muusikavideo ei valminud eelarve kokkuhoiu eesmärgil. «Otsus ise video teha ei olnud mõjutatud asjaolust, et eelarvet kokku hoida, kuigi see on alati tore, kui õnnestub raha säästa. Aga antud juhul tekkis vajadus video toota eksprompt, siis võibki siinkohal ajalist piirangut süüdistada. Esialgu plaanisin üldse tegelikult ülimalt minimaalse lüürikaga visuaali toota, ent siis sattusin kuidagi väga hoogu ja selline ta sai.»

Lauljatari uut lugu kuuleb esimest korda juba sel laupäeval, 14. oktoobril, Kultuurikatlas, kus toimub Púr Múddi kauaoodatud kontsert. Lisaks Paiale astuvad üles ka Ines, Koit Toome, Gameboy Tetris ja Emily J.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles