Heelia Sillamaa pidi ootamatul põhjusel kauaoodatud puhkusereisi perega ära jätma

Elu24
Copy
Heelia Sillama.
Heelia Sillama. Foto: Erakogu

«Jõudsin veel nalja teha, et «tahad näha, tegemist on kindlasti selle lennujaamaga, kuhu mina pidin minema». Ja muidugi tuli välja, et nii oligi!» räägib sisulooja Heelia Sillamaa, kes pidi perereisi Londonisse lennujaama põlengu tõttu ära jätma.

«See nädal pidi minu jaoks väga eriliseks kujunema, sest minu aastatetagust lühifilmi näidatakse ühe produktsioonifirma sünnipäeva raames esimest ja viimast korda Londoni kinoekraanil,» räägib Heelia Sillamaa, kes ostis selleks puhuks juba suvel endale lennupiletid Londonisse ära. «Sest võimalust midagi enda tehtut suurelt ekraanilt näha, mul arvatavasti enam kunagi elus ei tule,» kirjeldab Heelia, kes pidi kahjuks perereisi ära jätma.

«Veidi enne reisi hakkasid aga järjest kurjakuulutavad asjad juhtuma,» tõdeb Heelia.

Sisulooja sõnul segasid kõigepealt lennuliiklust suured tormituuled. «Näiteks ei saanud mitmed tuttavad eestlased Londonist õigel ajal tagasi koju tulema, mis tekitas minus elus esimest korda hirmu, et mis saab siis, kui ka minu lennud lükatakse 24 tundi edasi ja ma ei pääse koju laste juurde. Kui lapsed oleksid suuremad, ei oleks mingit probleemi, aga pisem poeg on alles poole aastane ja üle 24 tunni ei laseks mu süda temast eemal olla,» tunnistab ta.

«Kui minu lennu aeg oli juba päris lähedal, kuulsime hommikul sõbralt, et üks Londoni lennujaam on põlema läinud,» räägib Heelia. «Jõudsin veel nalja teha, et «tahad näha, tegemist on kindlasti selle lennujaamaga, kuhu mina pidin minema». Ja muidugi tuli välja, et nii oligi!»

Suur tulekahju seiskas lennuliikluse Londoni Lutoni lennujaamas

11. oktoobril peatati kõik lennud kella 14ni Eesti aja järgi, sest parkimismaja kõrgeimal korrusel lõõmanud tulekahju oli nii ränk, et tekitas hoonele märkimisväärset struktuurset kahju ja varinguid.

BBC teatel toimetati neli tuletõrjujat ja üks lennujaama töötaja suitsu sissehingamise tõttu haiglasse. «Kohalikel elanikel on soovitatud sulgeda aknad ja uksed ning vältida piirkonda,» teatas päästeteenistus.

Heelia otsustas koju jääda

«Õnneks ei saanud keegi selles lennujaama autoparkla põlengus raskelt vigastada ja lennuliiklus on ka kenasti taastatud, aga selline segane olukord suutis mind ikkagi nii ära hirmutada, et otsustasin reisi ära jätta. Mis sest, et tegelikult oleks mu lend ikkagi toimunud ja nüüd mõtlen, et oleks võinud ikka minna,» nendib ta.

Kui sisulooja enda kurba uudist Instagramis jagas, olid jälgijad kiired teda lohutama. «Aga ei ole hullu, nüüd lähen siis Londoni asemel hoopis Tallinnasse suurlinna melu nautima. Uurisin oma Instagrami jälgijatelt ka, et millised kohad tekitavad neis Tallinnas välismaa tunnet, ja sain nii palju vahvaid soovitusi, et ei jõua kõiki neid kohti läbigi käia.»

«Ehk siis selle loo moraal on vist see, et ei ole vaja alati oma nina Tallinnast kaugemale pista,» tõdeb Heelia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles