ETTEVAATUST Mustakivi laadal maksti võltsitud 50-eurosega. Eesti Pank: kahju kannab see, kelle kätte valeraha on sattunud

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
50-eurone. Foto on illustratiivne.
50-eurone. Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

«Kuna nad olid kahtlased niigi, siis jälgisin neid eri laua otstes olles rohkem kui raha,» jagab Kaire ühismeedias juhtumit Mustakivi laadal, kus ta valeraha lõksu langes. «Politsei saab pea iga kuu teateid, et keegi on teenuse või kauba eest tasunud võltsimistunnustega pangatähtedega,» ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo vanemkomissar Marju Tooming ja lisas, et kui valeraha käideldakse käibele laskmise eesmärgil, on see kriminaalkorras karistatav.

«Jagan laadasõprade muret: selliseid 50 euro sarnaseid pabereid üritatakse sokutada,» jagas Kaire ühismeedias hoiatust selle kohta, kuidas ülemöödunud nädalavahetusel toimunud Mustakivi laadal üritasid kaks meest nii temalt kui ka veel teisteltki müüjatelt kahtlaste 50-eurostega kaupa osta.

«Kuna nad olid kahtlased niigi, siis jälgisin neid eri laua otstes olles rohkem kui raha,» märkis naine, kes seetõttu valeraha lõksu langes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles