VIDEO KINNIPIDAMISEST Kohtla-Järvel kõmmutas mees avalikus kohas relvaga: ohtlik «mänguasi» leiti prügikastist

Elu24
Copy
Foto: Kuvatõmmis politsei videost

Laupäeval tehti politseile väljakutse Kohtla-Järvel, kus 36-aastane mees tulistas avalikus kohas relvast mitu lasku. Algatatud on kriminaalmenetlus. 

Jõhvi politseijaoskond kirjutab Facebookis, et juba mõnda aega teevad muret juhtumid, kus avalikes kohtades vehitakse, sihitakse ja oma lõbuks lastakse relvataolistest esemetest, hirmutades sellega juuresviibijaid.

Ka 7. septembril sai politsei väljakutse Kohtla-Järvele, kus 36-aastane mees tulistas avalikus kohas relvast mitu lasku. «Kõmmutaja läheduses viibinud 23-aastane mees ei saanud aru, kas tegemist on päris relvaga ja tundis suurt hirmu. Ta jooksis kiiresti tulistajast eemale ja helistas 112,» kirjutab politsei ühismeedias. 

Politsei reageeris väljakutsele täie tõsidusega ja suurte jõududega ja kiirelt leiti üles «kangelane» ja tema prügikasti visatud relv. «Mees peeti kinni ning ohtlik «mänguasi» võeti hoiule. Selline mõtlematu tegevus toob nüüd mehele kriminaalkaristuse,» tõdeb politsei. 

Facebooki tehtud postituse juures jagab politsei ka kõnealusest sündmusest videot.

«Relvaga seotud sündmustele reageerib politsei alati täie tõsidusega ning suurte jõududega. Enamasti ei ole esmase info pinnalt teada, mis on vehkija motiiv, kas keegi kõrvaline on ohus või kui ohtliku relvaga on sootuks tegu. Sellest kõigest hoolimata on politsei ülesanne need ohtlikud olukorrad kiiresti lahendada ning kõrvaliste inimeste turvalisus tagada,» seisab video juures kirjas.

«Kuivõrd kaugemalt vaadates ei ole võimalik aru saada, kas tegemist on mängu-, õhk- või päris tulirelvaga, on inimeste hirm avalikus ruumis relvataolist eset näha mõistetav. Seega on ka politsei valmis relvataolise esemega vehkijate kinnipidamiseks kasutama kõiki seadusega lubatud võimalusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles