Vene petturid tõmbasid Soome välisministri õnge

Inna-Katrin Hein
Copy
Soome välisminister Elina Valtonen osales Balti riikide ja Põhjamaade välisministrite (NB8) kohtumisel Lätis Riias 6. ja 7. septembril 2023. Kõne all olid Ukraina abistamine ja Euroopa julgeolek.
Soome välisminister Elina Valtonen osales Balti riikide ja Põhjamaade välisministrite (NB8) kohtumisel Lätis Riias 6. ja 7. septembril 2023. Kõne all olid Ukraina abistamine ja Euroopa julgeolek. Foto: EPA / Toms Kalnins / Scanpix

Vene koomikud Vovan ja Lexus, kes on tuntud selle poolest, et teevad tuntud isikutele naljatelefonikõnesid, esinesid nüüd Aafrika diplomaatidena ja panid Soome välisministri Elina Valtoneni (Kokoomus - Koonderakond) kommenteerima muu hulgas Ukraina sõjaga seotud küsimusi.

Enne Valtoneniga kontakteerumist vestlesid petturid Rootsi välisministri Tobias Billströmi ja kaitseminister Pål Jonsoniga, teatab teiste seas uudisteagentuur Tass.

Vene petturid Vladimir Kuznetsov (Vovan) ja Aleksei Stoljarov (Lexus) räägivad vigases inglise keeles ning küsivad Valtonenilt näiteks Soome relvaabi kohta Ukrainale ja Musta mere teraviljaleppe mõjust Aafrika riikidele, kirjutab Iltalehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles