KÄRU TÄIS JA PLEHKU! Tallinna toidupoes püüdis varas kaupa täis ostukäruga põgeneda

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Erinevalt Eestist on Soomes toiduainete käibemaksumäär vaid 14 protsenti. Nüüd soovitakse seda tõsta.
Erinevalt Eestist on Soomes toiduainete käibemaksumäär vaid 14 protsenti. Nüüd soovitakse seda tõsta. Foto: Arvo Meeks

Turvafirma G4S annab teada, et möödunud nädalal olid pikanäpumehed eriti aktiivsed ja üritasid varastada kõikjal Eestis. Üks varas võttis asja kohe eriti suurelt ette ja proovis põgeneda kärutäie toidukaubaga. «Ta püüdis varastada kaupa maksumusega 134 eurot ja 90 senti,» ütleb turvafirma G4S esindaja. 

Möödunud nädalal üritati kauplustest varastada kõikjal Eestis. Kui ligi 10-euroseid vargusi tuli ette pea iga päev, siis nädalavahetusel üritati varastada terve kärutäis kaupa. Lisaks olid suuremad vargusjuhtumid Tartus ja Võrus, kuid pikanäpumehed tegutsesid ka Kohtla-Järvel, Viljandis, Türil ja Maardus.

G4Si patrullekipaaž aitas kinni pidada isiku, kes püüdis varastada kaupa maksumusega 134 eurot ja 90 senti. Nimelt pani naine ostukäru toidukaupa täis ja üritas sellega kauplusest põgeneda. G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul avaldas Elu24-le, et sündmus leidis aset Tallinnas. «Kaupluseketti me avalikustada ei saa. Täpseid tooteid, mida varastada püüti, me ei fikseerinud. Kogus oli üsna suur. Patrull oskas vaid öelda, et tegu oli toidukaubaga, muud kaupa selles kaupluses ka eriti ei müüda,» ütles Tuul. 

G4S turvafirma patrullidel on aina rohkem tööd poevaraste tõttu, kes näppavad asju nii oma tarbeks kui ka raha teenimiseks.
G4S turvafirma patrullidel on aina rohkem tööd poevaraste tõttu, kes näppavad asju nii oma tarbeks kui ka raha teenimiseks. Foto: Arvo Meeks / Valgamaalane

«Ka Tartus üritati varastada suures koguses toidukaupa. Seal pani mees seljakotti enam kui 36 euro väärtuses asju. Lisaks muutus mees kinnipidamisel agressiivseks ja turvatöötaja pidi kasutama käeraudu,» tõi G4Si kommunikatsioonijuht Maxim Tuul veel ühe näite.

Võrus pidi patrull varast lausa taga ajama. Nimelt varastas mees musta värvi jope ja põgenes kauplusest, kuid patrullil õnnestus varas veidi eemal lasteaia ülekäiguraja juures tabada.

Suure potentsiaalse kahjuga varguskatse toimus veel ka Türil, kus üritati varastada alkoholi väärtuses 42 eurot ja 90 senti. Patrull pidas varga kinni ja kaup tagastati kauplusele rikkumata kujul.

Vargusi toimub rohkelt

Turvafirma G4S andmetel registreeriti 2022. aastal Eesti kauplustes üle 7000 varguse. Tartumaal oli möödunud aastal olukord halvem kui Eestis keskmiselt. Loe rohkem: Taaralinna pätid varastavad aina rohkem toitu ja alkoholi.

2023. aastal on meedias palju tähelepanu pälvinud rattavargused, rattaid on varastatud nii kodumaja eest, otse omaniku silme alt kui ka lukustatud hoiukohtadest. Varastatakse ka küttepuid ja muruniidukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles