Autojuhte hämmastab jalakäijate hooletus: lapsevankriga naine astus lihtsalt sõiduteele (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Ülekäigurada. Foto on illustreeriv.
Ülekäigurada. Foto on illustreeriv. Foto: Taavi Sepp

«Üleni valgesse riietatud kõrvaklappidega naine sammus otsejoones üle tee ilma autot vaatamata,» sõnab tartlasest autojuht. «Mis toimub? Miks nii paljude jalakäijate kael ei paindu enam kõrvale vaatama?» imestab Tallinna roolikeeraja, kellel on siiamaani meeles kooliajal õpetatud liikluseteemaline luuletus. «Siis oli liiklus imeväike, aga õigest liiklemisest räägiti palju. Praegu on liiklus suur, aga koolis õpetatakse seda vähe,» ütleb autojuht. Haridusministeeriumi esindaja sõnul pööratakse liikluse teemale siiski suurt tähelepanu kõigis kooliastmetes.  

Küllalt sageli ilmub meedias lugusid liiklusõnnetustest, milles saavad kannatada jalakäijad. Elu24 toimetusele saadetud kirjas kurdab tallinlasest autojuht, et näeb igapäevaselt liikluses arvukalt hooletuid jalakäijaid, kes astuvad ülekäigurajale ilma autot vaatamata. «Kas jalakäija teab, et ta peab ka ise veenduma oma ohutuses, mitte kasvõi elu hinnaga rõhutama oma «õigusi»?» küsib mees ja toob mitu näidet olukordadest, mida ta on viimaste päevade jooksul näinud. 

«Lähenesin vöötrajale ja võtsin kiiruse 30ne peale, sest minuga samas suunas liikus reipal sammul ja kiiresti ema lapsevankriga. Ta ei andnud oma seljaga kuidagi viisi märku, et kavatseb vöötraja kandis, tegelikult meetrike enne seda, üle tee hakata minema. Ja siis korraga tegi ta välkkiire pöörde vasakule ja lükkas lapsevankri enam kui meetri võrra sõiduteele. Rõhutan, ta ei vaadanud ülekäigu poolegi, lihtsalt pani titega «vene ruletti». Sain pidurite vilinal pidama ja ema ei pööranud ka siis pead, et vaadata, mis see kriiksub. Tal vist olid kõrvaklapid peas,» avaldab mees. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles