MART RAUDSAAR Kuidas jääda ellu terroristide rünnakus?

Mart Raudsaar
, Kolumnist
Copy
Enamasti on terrorirünnaku puhul mõistlik jalgadele valu anda, mitte jääda vaatama, mis saab. Pildil põgenevad inimesed kokkuvariseva New Yorgi kaubanduskeskuse tornirusude eest.
Enamasti on terrorirünnaku puhul mõistlik jalgadele valu anda, mitte jääda vaatama, mis saab. Pildil põgenevad inimesed kokkuvariseva New Yorgi kaubanduskeskuse tornirusude eest. Foto: DOUG KANTER

Mida teha, kui avalikku üritust tabab terrorirünnak? Kas end peita või minema joosta? Meil on mõndagi õppida Iisraeli sündmustest.

Pole mingit kahtlust, et Iisraeli julgeolekujõud on ühed maailma parimad. Ometi ei õnnestunud neil efektiivselt takistada terroristide laupäevast rünnakut, mille üks sihtmärk oli muusikafestival vaid mõne kilomeetri kaugusel Gaza piirist, Re’imi kibutsis. (Kibuts on Iisraelis levinud vabatahtlik ühismajandi vorm, kus omand on ühine ja tulud jagatakse võrdselt.)

Praeguseks on teada vähemalt 260 festivalikülastaja hukkumine. Kardetavasti on see arv aga suurem, kuna ründajad jälitasid põgenejaid ümbritsevasse kõrbesse, samuti maanteedel. Avatud maastikul oli paraku vähe kohti, kuhu inimesed said ennast peita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles