FOTOD Marina Kaljurand leidis Euroopa Parlamendi fuajee seintelt vahva üllatuse: tasub koridorides ringi vaadata

Elu24
Copy
Marina Kaljurand.
Marina Kaljurand. Foto: Tairo Lutter

«Loo moraal – tasub Euroopa Parlamendi koridorides ringi vaadata. Leiab vahvaid üllatusi,» nenib Marina Kaljurand, kes avastas, et Euroopa Parlamendi fuajee seinu ehivad Eesti kunstniku Flo Kasearu teosed. 

«Avastasin paar nädalat tagasi, et Euroopa Parlamendi fuajees on üleval joonistused Flo Kasearu joonistuste sarjast «Direktori hirmud» (2014), kirjutab europarlamendi liige Marina Kaljurand Facebookis. Ühtlasi jagab ta ka klõpse parlamendi fuajee seinu kaunistavatest teostest.

Flo Kasearu joonistuste seeria «Direktori hirmud» kujutab 26 katastroofi, mis Tartu Kunstimuuseumi viltuse majaga võiksid juhtuda – alates veeuputusest kuni Kumuga liitmise või maja müümiseni.

«Euroopa Parlamenti jõudsid üheksa. Neist kõige koledamad (minu arvates) on maja müüki panek, tankirünnak ja 9/11-laadne lennukirünnak,» sõnab Kaljurand ühismeedias. «Loo moraal – tasub EP koridorides ringi vaadata. Leiab vahvaid üllatusi.»

Flo Kasearu lõi Euroopa Parlamendi fuajees olevad teosed Tartu Kunstimuuseumi näitusele «Kas me sellist muuseumi tahtsimegi?».

2008. aastal Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide osakonna maali eriala lõpetanud Flo Kasearu on eelkõige performance- ja fotokunstnik.

Alates 2013. aastast on ta ka omanimelise majamuuseumi tegevjuht. Tallinnas asuv Flo Kasearu Majamuuseum toimib isikliku galeriiruumina ja kogub ühte elumajja kunstniku aastate jooksul tehtud teosed.

Kunstnik Flo Kasearu.
Kunstnik Flo Kasearu. Foto: Mihkel Maripuu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles