SÄÄSTUD HAIHTUSID MINUTITEGA Kolmkümmend tuhat eurot netikelmidele kaotanud raamatupidaja: ma ei vajutanud mitte kuhugi (9)

Chrislin Metsanurm
Copy
«Tegin arvuti lahti. Mul oli seal pank ja kõik raamatupidamisprogrammid avatud. Sealt nägin, et kõik mu raha liigub minema,» selgitab Irina, lisades, et lisaks võtsid kelmid talle kaela ka 2500 euro suuruse laenu.
«Tegin arvuti lahti. Mul oli seal pank ja kõik raamatupidamisprogrammid avatud. Sealt nägin, et kõik mu raha liigub minema,» selgitab Irina, lisades, et lisaks võtsid kelmid talle kaela ka 2500 euro suuruse laenu. Foto: Kuvatõmmised saatest / Elu24 kollaaž

«Märkasin, et minu Swedbanki mobiiliäpp hakkas piiksuma,» kirjeldab raamatupidajana töötav Irina «Kuuuurija» saates jahmatavat olukorda, kuidas minutitega kadus tema pangakontolt ligi kolmkümmend tuhat eurot. Seni end osavalt netikelmide eest kaitsnud naine kinnitab, et ei ole ühelegi kahtlasele lingile vajutanud. «Ilmselt oli ohvril arvuti tarkvara nii seadistatud, et netikelm sai sinna igal ajal sisse ka ohvri käest mitte midagi küsimata,» selgitab IT-spetsialist Kalevi Koplik.

«Mitte kuskilt ei saa abi! Panga teenindajad on kõik väga korrektsed, aga nemad ütlevad, et see on minu enda süü,» jagab raamatupidajana töötav Irina oma lugu «Kuuuurijas». 

Ühel hommikul võttis Irina suuna Riia poole, et seal mõned tööasjad korda ajada. Juba bussi istudes märkas ta, et telefonis hakkas toimuma midagi väga kummalist. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles