Koomik Sander Õigus eestlasest: ainult saunas ja Facebookis sõimamine ei vii mitte kuskile

Elu24
Copy
Koomik Sander Õigus.
Koomik Sander Õigus. Foto: Kuvatõmmis ETV saatest

Püstijalakoomik Sander Õigus rääkis «Hommik Anuga» saates põgusalt Eesti poliitikast. «Käraka müük on ainuke asi, mille peale inimesed üldse midagi ütlevad,» rääkis Õigus eestlastest.

Ainult Eesti lavadest püstijalakoomik ja ETV saate «Hommik Anuga» saatekülaline Sander Õigus (33) huvi ei tunne. «Eesmärk on ikka välismaa, arvan, et olen see aasta rohkem Eestist väljas esinenud kui Eestis,» tunnistas koomik ja lisas: «Eesmärk on ikka maailma kõige parem olla. Miks muidu teha? Siin läheb väga ruttu väga igavaks.»

Vestlus läheb saatejuhi Anu Välba juhtimisel kiirelt poliitikale, millest Õigus ise on viimased viis aastat laval rääkinud. Küsimusele, kas Eesti poliitikas toimuv ajab koomikut pigem naerma või teeb kurvaks, vastas Õigus järgmiselt: «Ajas naerma. Nüüd ma ei oska enam ei naerda ega nutta.» 

«Minu jaoks on müstiline. Siin ei ole paremat-vasakut, kuidas me ennast nii kaugele oleme tõstnud poliitikast ja laseme teha inimestel, mis nad tahavad. Käraka müük on ainuke asi, mille peale inimesed üldse midagi ütlevad,» kommenteeris Õigus ja nimetas ka automaksu, mille peale eestlased on rohkem häält tõstnud.

«Hetkel oleme positsioonis, kus hakkame huvi tundma, kuidas meie riik toimub. Ainult saunas ja Facebookis sõimamine ei vii mitte kuskile. Päriselt peab ka proovima, ma arvan,» lisas Õigus.

Oma väljaütlemistega on Õigus inimesi ka ärritanud, kuid see ei ole koomiku eesmärk: «Ma ei ründa, ma räägin millestki, mida ma nägin. Eesmärk ei ole kedagi vihale ajada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles