Jõulueelne miljonimäng suuri võite ei toonud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljonimäng
Miljonimäng Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Tänases TV3 saates «Kes tahab saada miljonäriks» jäi suurimaks võidusummaks sarnaselt eelmise nädalaga 16 000 krooni.

Kuna nädala eest  jäi viimasel saatekülalisel saade pooleli seitsmenda küsimuse juures, alustas ta saadet seekord kohe 16 000-kroonisele küsimusele vastamisega.

Küsimuseks oli? «Kes avaldas luulet Matti Moguci nime all? Kas Villu Kangur, Kalev Kesküla, Sven Kivisildnik või Priidu Beier.»


Kõne sõbrale aitas välja selgitada õige vastuse – Matti Moguci nime all on luulet avaldanud Priidu Beier.

Kümnes küsimus sai Erkile aga saatuslikuks. Küsimuseks oli «Kus asub väga ilus ja suurepärase akustikaga kammersaal – Mederi saal? Kas Pädaste mõisas, Kadrioru lossis, Kuressaare linnuses või Gustav Adolfi Gümnaasiumis.»

Erki kasutas selle küsimuse juures ära publiku abi võimaldava õlekõrre, kuid ei usaldanud 45% publiku poolt pakutud varianti, et Mederi saal võiks asuda Pädaste mõisas ning otsustas vastusevariantide seast välja võtta kaks vale varianti. Variantides jäid alles Kadrioru loss ja Gustav Adolfi Gümnaasium. Kõhklev Erki otsustas 16 000 kroonise võidusumma välja võtta ja vastamise võimaluse televaatajatele anda.

Õigeks vastuseks osutus vastupidiselt Erki enda arvamusele Gustav Adolfi Gümnaasium.

Järgmiseks saatekülaliseks oli Jüris elav Tanel, kes on 26-aastane ooperisõber.

Tanelile valmistas raskusi juba teisele küsimusele vastamine. Küsimus kõlas nii: «Mida proovis Huckleberry Finn ravida surnud kassiga raamatus «Tom Sawyer»? Soolatüükaid, konnasilmi, tuulerõugeid või kõõrdsilmsust?»

Publiku abiga õnnestus mehel valida õige vastus – soolatüükad.

50:50 õlekõrs läks käiku küsimuse juures, mis kõlas nii: «Millise riigi pealinn on Sarajevo? Bosnia ja Hertsegoviina, Makedoonia, Albaania või Horvaatia?». Tanel suutis tänu õlekõrre kasutamisele anda õige vastuse, milleks oli Bosnia ja Hertsegoviina.

Sõbrale pidi Tanel helistama aga ühele loodusteemalisele küsimusele vastuse leidmiseks. Küsimus ise kõlas nii: «Millisel varajasel kevadlillel ilmuvad pärislehed alles pärast taime õitsemist? Sinilill, nurmenukk, võilill või paiseleht?». Sõber Meelis aitas Taneli hädast välja õige vastusega, milleks oli Paiseleht.

Paraku ei olnud sellest aga suurt abi, sest järgmisele küsimusele valesti vastamine lõpetas Taneli mängu.

Küsimus kõlas nii: «Kuhu loodi Eesti ainuke seenekaitseala? Võrumaale, Pärnumaale, Kihnu või Saaremaale?». Tanel oletas, et seenekaitseala rajati ilmselt Pärnumaale, kuid paraku oli see vale vastus – tegelikult asub Eesti ainuke seenekaitseala Saaremaal ning mees pidi saatest lahkuma vaid 1000 krooni suuruse võidusummaga.

Viimane saatekülaline, kolme lapse isa, Raivo, oli vastupidiselt Tanelile aga üliedukas, kuid saateaeg sai enne lõpliku võidusummani jõudmist otsa ning mees jätkab järgmisel nädalal mängu juba teadmisega, et on 16 000 krooni kätte võitnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles