ERIMEELSUSED Jõgeva elanik ja kohalikud ettevõtted veavad vägikaigast: kortermaja juures seisab juba nädalaid lahtine auk

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Torutööd Jõgeval, et kortermaja saaks sisse vee.
Torutööd Jõgeval, et kortermaja saaks sisse vee. Foto: Erakogu

«Midagi ei toimu ja ei suhtle ka keegi,» ütleb Jõgeva kortermaja elanik Ain, kelle südameasjaks on siiamaani ilma veevärgita olnud eluhoonele lõpuks vesi sisse saada. Mees hakkas ise töid organiseerima, sest firma tehtud pakkumine oli liiga kallis. Nüüd aga tööd seisavad, kuna pooltel on erinev arusaam tööde käigust. «Siia tuleks panna jämedamad torud, praegused torud on liiga kitsad,» leiab elanik. «Tal tuleks ühendust võtta projekteerijaga, kes saab teha analüüsi ja öelda, kas sellisest torude läbimõõdust piisab või mitte,» ütleb Jõgeva Veevärgi juhataja.  

Jõgeval Jaama tänaval asub seitsme korteriga elumaja, mille elanikel on lõpuks lootus saada majja voolav vesi. «Ma ise siin aastaid ei elanud, korter oli välja üüritud. Nüüd tulin tagasi. Maja asub keset Jõgeva linna, ent siin pole kunagi olnud kanalisatsiooni ega vett. Ma nüüd hakkasin kevadel ajama seda asja, et saaks elamiskõlblikuks selle maja,» räägib maja elanik Ain. «Ühistul oli aga nii vähe finantse remondifondi kogunenud, et sellest summast poleks piisanud. Käisime vallas abi küsimas ja lubati, et saame abi. Vald ütles, et kui me ise 500 või 1000 euroga finantseerime, siis ülejäänud kulud katab vald,» räägib Ain ja lisab, et vald oli korteriühistul soovitanud pöörduda ühe kindla firma poole.  

«Saatsime enne maikuud sellele firmale, Merelen OÜ-le kirja, et ta teeks hinnapakkumise ja projekti,» ütleb Ain. Projekti maksumuseks oli 1500 eurot ja korteriühistu tellis selle ära. Hinnapakkumiseks kujunes 6500 eurot – selle summa eest saaks vee kortermajja sisse. Kuna Ain oli vallast saanud aru nii, et vald on nõus kesises rahanduslikus seisus olevat korteriühistut toetama, jäi ta ootama. Kogu suve jooksul Ain enda sõnul vallaga ühendust ei saanud. «Siis olid puhkused vallatöötajatel ja siis suve lõpus selgus hoopiski, et vald ei saa üldse meid toetada mitte ühegi sendiga,» avaldab Ain. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles