Kuveidis mängiti kogemata «Borati» filmi Kasahstani hümni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sacha Baron Cohen Borati rollis
Sacha Baron Cohen Borati rollis Foto: SCANPIX

Kuveidis toimunud rahvusvahelistel laskmisvõistlustel mängiti võitjale mitte Kasahstani riigihümni, vaid «Borati» filmi väljamõeldud hümni.

Laskmisvõistlusel kuldmedali võitnud Maria Dimitrineko pidi poodiumil olles kuulama «Borati» inglise keelset «hümni», mis räägib prostituutidevabast Kasahstanist, edastab Itar-Tass.

Kasahstani võimude sõnul on tegemist solvanguga ning nad nõudsid juhtumi uurimist.

«Tegemist on rahvusvahelise skandaaliga. Nõuame juhtumi põhjalikku uurimist,» sõnas Kasahstani välisministeeriumi pressiesindaja Iljas Omara.

Kasahstan oli varem osa Nõukogude Liidust. Paregu on aga Kesk-Aasia üks kõige kiiremini arenevaid riike. 20 aastane Kasahstan on noor riik, mis püüab vabaneda Briti koomiku Sascha Baron Coheni filmis «Borat» loodud naeruvääristavast kuvandist.

2006. aasta film kannab pealkirja «Borat: Cultural Learnings of America Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan». Selles mängis peaosa Cohen, kes kehastas kasahhi päritolu ajakirjanikku, kes külastab USAd ja tekitab diplomaatilise skandaali.

Kasahstani laskjatemeeskonna juht Anvar Inusmetov nõudis, et Kuiveit nende ees vabandaks.

Inusmetovi sõnul võtsid Kuveidi ametnikud vale hümni internetist seda kontrollimata.

Tegemist on sellel aastal juba teise juhtumiga, kus rahvusvahelisel tasemel Kasahstani hümniga segadus tekib.

Selle aasta alguses leidsid Põhja-Kasahstanis Kostanais aset suusatamisvõistlused, kus kogemata mängiti Kasahstani hümni asemel Puerto Rico poplaulja Ricky Martini pala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles