Seeneline leidis metsast sinna surema jäetud kassipoja. «Väga tahaks teada, kes selline julmur on!»

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Seenelkäigul metsast leitud kass.
Seenelkäigul metsast leitud kass. Foto: Erakogu

Viljandimaal asuvas Õisu metsas seenel käinud naine leidis metsast sinna surema jäetud valge kassipoja. «Kahjuks on meie keskel ikkagi selliseid jubedaid inimesi, kes loomast loobumiseks kasutavad alatuid võtteid,» tõdeb naine. Teinegi samas piirkonnas elav naine leidis mõnda aega tagasi metsa äärest valge kassipoja.   

«Märgatud Viljandis» Facebooki grupis kirjutas üks seeneline südantlõhestava loo sellest, kuidas ta paar päeva tagasi leidis metsast kinniteibitud pappkarbi ja sealt juurest õnnetu kassipoja.

«Sai käidud Õisu metsas seenel. Kahjuks on meie keskel ikkagi selliseid jubedaid inimesi, kes loomast loobumiseks kasutavad alatuid võtteid. Keset metsa kuulsime kassi nutmist. Leidsime kassipoja. Tema läheduses oli pappkarp, mida oli kinni teibitud. Kassike oli siiski ennast sealt välja rabelenud ja otsis abi,» kirjeldab naine. 

«Väga hea, et sattusime sel hetkel just sinna metsa ja saime ta päästa. Võib-olla keegi tunneb kedagi, kellel on selline kassipoeg olnud. Emane kassipoeg, umbes kahe kuune. Kassikese jätan endale, aga väga tahaks teada, kes selline julmur on!» 

Metsast leitud kassipoeg.
Metsast leitud kassipoeg. Foto: Erakogu

Veel teinegi valge kass leiti metsaservast

Postituse kommentaariumis jagab oma jahmatavat leidu Eelika, kes samuti leidis Õisus väikese valge kassipoja. «Paar nädalat tagasi oli see. Arvan, et need kaks kiisut on samast pesakonnast. Elan siinsamas nende seenemetsade ligidal,» kirjutab Eelika. «Ükspäev oma koduhoovis toimetades kuulsin järsku väikese kiisupoja hädanuttu. Läksin hääle suunas ja seal ta oli – puu otsas, pisike valge kiisupoeg, nuttis hirmsasti. Tõin kiisu tuppa ja läksin tagasi. Kõndisin seal veel ringi ja otsisin selle ümbruse läbi, kust ma ta leidsin, aga rohkem kiisupoegi ei olnud,» ütleb Eelika.

«Väikese leidlapse pesin puhtaks, korjasin ta seljast kümme puuki ja andsin süüa. Küll ta nurrus tänutäheks kenasti. Minu vend võttis ta endale ja kassipojal on nüüd hea soe kodu. Hirmsaid inimesi on maailmas olemas,» tõdeb Eelika.

Eelika leitud kassipoeg.
Eelika leitud kassipoeg. Foto: Erakogu

Eelika sõnul on temani jõudnud info, et ümbruskonnast on veel üks valge kassipoeg leitud. Leidjaks on Õisu elanik, kes jättis kassi endale. Eelika naabrinaise hoovile ilmus aga paar nädalat tagasi suur emane valge kass. «Ilmselt siis nende kassipoegade ema. Tundub, et kiisud on pandud metsa koos emaga. Ja leitud kassipoegade vahemaad vaadates, siis kahe kilomeetri raadiuses on need leitud,» ütleb Eelika.

Politsei ootab infot kassid metsa viinud isiku kohta

Postitusele on kommentaari jätnud ka veebipolitseinik Elerin Tetsmann, kes palub, et talle teada antaks, kui kellelgi on infot isiku kohta, kes kassi metsa surema viis. Artikli ilmumise ajaks pole Tetsmannile infot laekunud. 

«Ei ole kahjuks tulnud ühtegi teadet selle kohta, kes selle koletu teo taga võiks olla. Raske niimoodi ennustada, kuid elusa looma pappkasti kinni teipimine on ilmselgelt tema hooletusse ja abita jätmine, mis tähendab, et tõsine vestlus viiakse politsei poolt kindlasti sellise tegelasega läbi. Lisaks teeme selliste juhtumite puhul koostööd loomakaitse liiduga ning kohalike omavalitsustega, et vaadata üle, milliseid loomi selline inimene veel peab ja ehk on vaja need sealt kodust viia varjupaika,» räägib Tetsmann Elu24-le.

«Seega kodukülastus ja tõsisem vestlus on esimene asi, mida politsei teeb, kui meile laekub info, kes sellise teoga hakkama sai,» ütleb veebipolitsei. 

Alati on võimalik kassidele uus kodu leida

Kui mingil põhjusel ei ole inimesel endal võimalik kassidele kodu pakkuda, tuleb loomadele leida uus kodu. Soovi kassi ära anda saab näiteks kuulutada oma Facebooki seinal, eri linnade Facebooki gruppides ja grupis «Ära anda koduloomad». Samuti võib võtta ühendust Eestimaa Loomakaitse Liidu või loomade varjupaigaga.

Kassipoegadele leidub ikka soovijaid ja kunagi ei tohi minna nii jõhkrat teed, et loomad ära tappa või nad surema jätta. Inimene, kes suudab loomale uut kodu pakkuda, võib elada koguni naabertänavas. Paljudel juhtudel tulevad lemmiklooma soovijad ise loomale järele, mistõttu pole vaja karta, et looma äraandmiseks tuleb endal pikk teekond ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles