Isalt päranduseks maja saanud mees jageleb vallaga juba kaheksa aastat: kogu selle kompoti seadustamine maksab umbes 8000 eurot (1)

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Robert Nõukas.
Robert Nõukas. Foto: Kuvatõmmis saatest «Kuuuurija» / Elu24 kollaaž

«Ma olen takerdunud selle valla asjaajamise taha lihtsalt niivõrd kõvasti, et ei ole suutnud ükski kord sellega adekvaatselt lõpuni minna,» kurdab Kiili vallas Luigel elav Robert Nõukas saates «Kuuuurija», kuidas ta on juba kaheksa aastat püüdnud oma kinnistu ja majaga seotud dokumente korda saada, kuid tulutult.

Robert Nõukase kadalipp vallaga asjaajamisel sai alguse aastaid tagasi, kui Kiili vee- ja kanalisatsiooniettevõte Kiili KVH pakkus talle võimalust liita tema maja valla ühise kanalisatsiooni ja veevärgiga. «See tehti ära, aga ega keegi ei taibanud öelda, et on vaja mingeid dokumente või projekti,» meenutab mees saates «Kuuuurija»

Roberti sõnul tuleb kanalisatsiooni- ja veevärgitööd ehitusregistrisse kanda, aga ilma projektita tal seda teha ei lubata. Seetõttu tuleb tal aastaid hiljem tellida oma vee- ja kanalisatsiooniühendustele projekt, mille tegemine maksab tuhandeid eurosid. Lisaks on ebaselge, kust torud täpselt jooksevad ja kuigi need paigaldas vallale kuuluv ettevõte, siis pilte või jooniseid nende tööde kohta mehel täna ei ole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles