Eesti mees sattus Balil õnnetusse, mis tõi kaasa üüratu haiglaarve

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Eestlane elas Balil läbi rolleriõnnetuse.
Eestlane elas Balil läbi rolleriõnnetuse. Foto: Erakogu

Bali saarel rändav Taavi Arus sattus rolleriga sõites liiklusõnnetusse, kus sai raskelt viga oma käele. Mees pidi haiglas veetma kolm ööpäeva ning talle tehti mitu operatsiooni. Haiglast lahkudes tabas Taavit ebameeldiv üllatus, sest arve, mis nüüd tasuda tuleb, on ootamatult suur. «Soovin rõhutada, et reisikindlustuse olemasolu on välismaal olles alati äärmiselt vajalik,» ütleb ta.  

Taavi Arus on Bali saarel elanud juba viimased kolm aastat. Rollerit kasutab mees transpordivahendina igapäevaselt. Varem pole õnnetust juhtunud, samuti on varasemalt Taavil olnud kindlustus. «Pole kunagi olnud vajadust kellegi teise abile, kuid seekord sai see päev mulle saatuslikuks,» ütleb Taavi Elu24-le. 

«Alustasin möödumist eesolevast autost ning samal ajal, kui hakkasin autost mööduma, hakkas see auto ümber reastuma. Mul oli väga väikene vahe sel hetkel juba kõrval oleva autoga ja selleks, et kokkupõrget vastassuunast tuleva rolleriga vältida, tegin äkkpidurduse, mille tulemusel kaotasin juhitavuse ning kaldusin teelt välja,» kirjeldab Taavi õnnetuse päeva. «Mul oli olemas esimesest hetkest alates abi inimestelt, kes ōnnetust pealt nägid, koheselt oli olemas arst, kes mu vasakule käele lahase tegi. Olin teadvuse juures ja mind viidi koheselt haiglasse,» ütleb ta. Opile pääsemiseks läks aga aega, sest tuli läbirääkimisi pidada haiglaarve osas.

«Sellest hetkest kui haigla opisaali jõudsin oli möödunud 11 tundi, kuna minu kohalikud sōbrad pidasid läbirääkimisi haigla personaliga. See arve oleks vōinud olla tunduvalt suurem, kui mul poleks olnud toetust oma kohalikelt sōpradelt,» ütleb Taavi, kes annab ka oma Facebookis teada, et tema rännakutele Bali saarel pani piiri rolleriõnnetus, mis viis ta mitmeks päevaks haiglasse. Kolme päeva eest tuleb nüüd tasuda haiglaarve summas 6675 eurot.

«Pöördun teie poole abipalvega, seoses minu õnnetusega Balil, mis leidis aset 26. septembri hommikul. Sattusin rolleriga liiklusõnnetusse ning sellest tingituna Bali saarel haiglasse, vajades kahte operatsiooni oma vasakule käele, mis oli õnnetuse tagajärjel küünarnukiliigesest välja liikunud ning samuti murdunud küünarvarrest,» kirjutab Taavi Facebookis.

Rolleriõnnetuse tõttu vajas Taavi arstiabi.
Rolleriõnnetuse tõttu vajas Taavi arstiabi. Foto: Erakogu

Õnnelik õnnetus

«Põrutada said ka pea ja rindkere, kuid õnnelikul kombel ja õnnesärgis sündinuna piirdusid vigastused pea- ja kõhupiirkonnas vaid mõne õmbluse/mööduva peatraumaga ning minimaalse sisemise verejooksuga,» avaldab Taavi. «Kuna reisikindlustust mul õnnetuse hetkel aga tehtud ei olnud, siis oli täna hommikul haiglast lahkudes minu kanda kogu haiglaarve, mis kahe operatsiooni ja kolme ööpäeva eest haiglas kokku oli 109,457,778 indoneesia ruupiat, mis teeb eurodes kokku 6675,54 eurot,» ütleb Taavi. 

Murdunud käeluu.
Murdunud käeluu. Foto: Erakogu

«Mõistan täiesti, et kogu vastutus on tegelikult minu enda kanda, kuna reisikindlustust mul selleks hetkeks kahjuks tehtud ei olnud, kuigi see teema oli tõstatunud veel vaid mõned päevad enne toimunud õnnetust.»

Taavi soovib rõhutada, et reisikindlustuse olemasolu on välismaal olles alati äärmiselt vajalik ning seda tehes võib ennast säästa suurtest haiglaarvetest ning sellega seonduvast stressirikkast olukorrast kindlustuse puudumise tõttu.

«Soovin öelda, et elu ei ole kiirustamist väärt, tehes seda iseenda heaolu, hingerahu ja kohalolu arvelt. Olgu see minuga juhtunud kogemus meeldetuletuseks ka teile, et võtta piisavalt aega iseenda jaoks ning mitte liigselt kiirustada, kuna see võib ühel hetkel saatuslikuks saada.»

«Minuga juhtunu oli väga õnnelik õnnetus ja olen ääretult tänulik, et olen elu ja tervise juures ning et see õnnetus piirdus suuremas plaanis vaid korraliku ehmatuse ning pikema enesesse vaatamise perioodiga, kuna olen sunnitud nüüd aja pikemaks perioodiks maha võtma, et anda puhkust oma liikumatule käele, mis vajab aega, et korralikult taastuda,» kirjutab Taavi ühismeedias. 

«Olen igaühele teile rahalise toetuse eest ääretult tänulik, et aidata katta sellega minu õnnetusest tingitud ravi- ja haiglakulud, ning loodan siiralt, et see oli suureks õppetunniks nii minule endale kui loodetavasti ka mõnele teie seast, et te ise sellist kogemust enda peal läbi ei peaks tegema,» ütleb Taavi. «Juhul, kui soovid mind toetada, siis palun võta minuga ühendust. Mu konto number on TAAVI ARUS EE457700771003813976»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles