ELU25 Juku-Kalle Raid: Venemaad kaitsvate eestlaste järjekordne massikogunemine (16)

Juku-Kalle Raid
, Ajalehe KesKus peatoimetaja, Riigikogu väliskomisjoni liige
Copy
Juku-Kalle Raid: Eesti olude sõimajad arvavad, et NAD ISE on looduskaitse all.
Juku-Kalle Raid: Eesti olude sõimajad arvavad, et NAD ISE on looduskaitse all. Foto: arhiiv

Rahulolematus valitsusega on täiesti normaalne asi. Kaja Kallas on teinud palju, et teda palavalt ei armastataks, ent see kõik tekitab morni ja täiesti skisofreenilise situatsiooni, mil ühiskonnas moodustub järjest suuremaid gruppe eestlastest, kes suurest vihast valitsuse vastu vabatahtlikult Vene maailmapildile üle jooksevad, kirjutab Juku-Kalle Raid. Vaadakem kasvõi sotsiaalmeediat.

Kui Keskerakonna trooni võttis üle tsaar Miiša Estoonets, töönimega Mihhail Kõlvart, lippasid mõnikümmend kesikut ubrikust minema. Aga see hoog kipub raugema. Hoopis huvitavamat ainest pakub pilt, mida näeme järjest rohkemate eestlaste puhul – nimelt ülejooksmine "vene poolele". Seda põhjustab rahulolematus ning sealt siginev jonn, mis viib eestlaseid Vene ilmapildile. Teadagi – seal pildil on kord majas, keegi vastu ei prääksu ja teab oma kohta. Siit edasi, usuvad ullikesed, on vaid sammuke, mil elu hakkab õitsema kui punane nelk pronkspuusliku jalamil.

Sotsiaalmeedia võib ju olla naljakas ning totter asi, aga kõigest hoolimata kujutab ta endast lakmuspaberit. Ja see lakmuspaber näitsab kujukalt, et vene maailm on populaarne paljude eestlaste seas.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles