KLIPP SAATEST Esmaspäevane «Kuuuurija»: vastuseisust hoolimata rajatud Nõmme krematoorium tekitab kohalikes tuska

Elu24
Copy
Foto: Kuvatõmmis saatest

Esmaspäevane «Kuuuurija» räägib Nõmme elanikega, kes on äärmiselt rahulolematud uue krematooriumihoone pärast, mis asub nende elamupiirkonna vahetus läheduses. Konflikt linnaosa ja sealsete elanike vahel sai alguse aga juba neli aastat tagasi, mil hakati rajatist kavandama.

Toona Nõmme linnaosavalitsusse kuulunud Rainer Vakra oli kohalike elanike poolel. Tema seisukoht oli, et krematooriumi ei tohiks ehitada elumajadele nii lähedale. Nüüd, neli aastat hiljem on hoone juba valmis ja avatud alates septembri lõpust, hoolimata kohalike elanike senisele vastuseisule.

Nimelt on kohalikud elanikud mures krematooriumi tekitavast õhusaastet, mis võib kahjustada nende tervist. Teiseks kardetakse, et krematooriumi lähedus võib langetada kinnisvara hindasid, mis mõjutaks otseselt nende vara väärtust. Lisaks maineküsimus – inimesed ei taha elada kohas, kus suits ja hais võivad olla igapäevased nähtused. Kohalike elanike arvates on linnavalitsuse jaoks tähtsamad ärimeeste, mitte sealsete elanike huvid.

Nõmme elanikud on pöördunud suisa kohtusse, kus on vaidlusele kulutatud tuhandeid eurosid. Kasu see aga toonud ei ole. 

Vaata ka eksklusiivset klippi saatest:

«Kuuuurija» on eetris esmaspäeval kell 20.30 Kanal 2-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles