FOTO Hetk telesaate võttest: rohelise tule tellimiseks tuli põõsasse ronida

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Valgusfoor. Pilt on illustreeriv.
Valgusfoor. Pilt on illustreeriv. Foto: Taavi Sepp

TV3 saate «Laser» võttel püüdis saate peatoimetaja pildile hetke, kus valgusfooril oleva nupu vajutamiseks tuleb tükk maad mööda äärekivi minna, et põõsas asuva foorini jõuda. «Ikkagi rohepealinn,» ütleb Kaarel Peetersoo nähtut kommenteerides.

Tallinnas Liivalaia tänaval tuleb valgusfooril oleva nupu vajutamiseks sõna otseses mõttes põõsasse ronida. «Linnad ja liikuvus» Facebooki grupis postitas sellekohase foto telesaate «Laser» peatoimetaja Kaarel Peetersoo.  

«Milles probleem – saab ju rohelise tule tellimiseks nuppu vajutada. Avastasime TV3 saate «Laser» võttel, et tuleb vaid põõsasse ronida. Ikkagi rohepealinn,» ütleb Peetersoo foto juurde.

Valgusfooril oleva nupu vajutamiseks tuleb minna põõsasse.
Valgusfooril oleva nupu vajutamiseks tuleb minna põõsasse. Foto: Erakogu

Fotolt on näha, kuidas telesaatejuht Marii Karell mööda tänava äärekivi liigub, et valgusfooril asuva nupuni pääseda. Tekib küsimus, miks paikneb valgusfoor asukohas, kuhu jalakäijal on keerukas minna?  

Polegi rohelise tule kutsumise nupp

Linnavalitsuse sõnul pole tegemist rohelise tule kutsumise nupuga, kuigi see nii tundub. Tallinna transpordiameti liiklusosakonna juhataja Andres Urm selgitab, et postil olev seade on hoopiski summeriga ehk helisignaaliga kutsenupp, millel on aktiveeritud vaid helisignaali funktsioon, mis annab vaegnägijatele erineva sagedusega piiksumisega märku, kas fooris põleb jalakäijatele punane või roheline tuli.

«Pildil olev jalakäijate foor töötab püsiväljakutsel, mis tähendab, et seadmel olev kutsenupp ei ole aktiivne. Segaduste vältimiseks katame lähiajal kutsenupu kinni,» ütleb Urm. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles