ELU25 Andres Herkel: Siberisse viidud Putini vaenlane Vladimir Kara-Murza reaalelust Venemaal

Andres Herkel
, arvamustoimetaja
Copy
Putini vaenlane ja 25 aastaks Siberisse range režiimiga vanglasse pandud Vladimir Kara-Murza veel vabaduses – koos oma lastega
Putini vaenlane ja 25 aastaks Siberisse range režiimiga vanglasse pandud Vladimir Kara-Murza veel vabaduses – koos oma lastega Foto: Juku-Kalle Raidi arhiiv

Riigireetmise ja Venemaa Ukraina-vastase agressiooni hukkamõistmise eest 25-aastase vanglakaristuse saanud Vene opositsioonipoliitik Vladimir Kara-Murza saabus karistust kandma Siberi range režiimiga vanglasse, ütles tema advokaat. Andres Herkel intervjueeris Vladimir Kara-Murzat Varssavis 2019. aastal. Paras hetk meenutada.

Kara-Murza nime kandvaid kultuuri- ja ühiskonnategelasi on Moskvas palju, aga tuntuim neist on endine Boriss Nemtsovi parem käsi, opositsioonipoliitik ja inimõiguste aktivist Vladimir Kara-Murza noorem. Temast on saanud Vene opositsiooni mitteametlik saadik, kelle osavõtuta ei möödu naljalt ükski suurem ettevõtmine, mis keskendub inimõiguste ja kodanikuvabaduste olukorrale Venemaa Föderatsioonis.

Kara-Murza viimaste aastate suur eesmärk on olnud veenda lääneriikide parlamente vastu võtma nn. Magnitski seadust. Selle alusel seatakse personaalne sissesõidukeeld nende ametnike ja riigitegelaste suhtes, kes on seotud inimõiguste rikkumisega või kes on oma tegevusega sellele kaasa aidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles