IMELINE PÄÄSEMINE Paadiõnnetuse üle elanud härra käib endiselt merel. «Ostsin suurema paadi, mis ei tohi enam põhja minna.»

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Ivo ja Aive.
Ivo ja Aive. Foto: Ekraanitõmmis videost.

«Hommik Anuga» saates olid täna külas Hiiumaalt pärit Aive ja Ivo, kes on mõlemad teinud läbi rasked õnnetused ja saavad tähistada oma teist sünnipäeva. «Meelde tuli Estonia – siis olid õudsad suured lained, mul polnud suuri laineid, oli väike lainetus. Mõtlesin, et pean pääsema,» räägib Ivo päevast, mil tal tuli kaldale ujuda.  

Ivol (73) on rääkida õnnelik ellujäämise lugu sellest suvest, kui ta läks ühel ilusal pühapäeval paadiga merele, kuid paat ootamatult ära uppus. Mees ujus neli tundi, kuni jõudis kaldale. Ükski möödunud praam teda kahjuks ei märganud ja nii sõltuski ellujäämine vaid Ivost endast. 

«Kella seitsmest hommikul läksin merele, kella ühe ajal vaatasin kella ja mõtlesin, et võiks tagasi minna,» räägib Ivo. Tagasi kaldale tuli mehel aga hoopiski ujuda, sest paat, mis oli just saanud uue mootori, vajus järsku ja väga kiiresti vee alla. Mis täpsemalt paadiga juhtus, seda Ivo ei tea. «Midagi pidi juhtuma, kas siis paadil pidi tulema tagant auk sisse... Kõigepealt vajus paadi tagumine ots vee alla. Huvitav, et nii kähku läks,» tõdeb Ivo, kes sai haarata paadist küll päästevesti, aga seda selga panna ei jõudnud. Päästevest oli ujumisel siiski suureks abiks.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles