Põlvamaalase hoovi sõitis kahtlane auto. «Tõmmud mehed ütlesid, et soovivad puhata» (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Hõbedane auto. Foto on illustreeriv.
Hõbedane auto. Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Põlvamaal asuva Partsi küla elanik andis ühismeedias teada, et tema hoovi sattus kahtlane auto, millest väljusid kaks tõmmut vene keelt kõnelevat meest. «Tundus, et uurivad pinda, äkki saab miskit omastada,» arvab naine. 

«Õhtul kell 20.00 sõitis meie eramaale Partsi külas kahtlane helehall sõiduk. Kui abikaasa läks uurima, et mis vaja, siis olid ehmunud ja väitsid, et nad on pikast teest väsinud, tahavad puhata ja tualetti,» kirjutab Riina (nimi muudetud, toimetusele teada) Facebookis grupis «Põlva kodanik». 

«Tegemist oli tõmmude vene keelt kõnelevate isikutega. Seega olge tähelepanelikud, kui märkate võõrast autot naabri sissesõiduteel või enda aias. Tundus, et uurivad pinda, äkki saab miskit omastada,» ütleb Riina. 

Riina rääkis Elu24-le, et tema abikaasa küsis meestelt eesti keeles, mis neil vaja on. «Selle peale paluti vene keelele üle minna. Abikaasa ütles nende jutu peale, et ma ei usu teid ja te olete eramaal, sõitke kohe minema,» avaldab naine. «Meie kandis on hea naabrivalve ja kohe reageeritakse, kui midagi kahtlast märgatakse.» Riina ütleb, et nende lähiümbrusest see auto lahkus, aga ta pole kursis, kas auto ka naaberkülade hoovidesse sattus. 

«Vastse-Kuustes oli ka paar päeva tagasi sama lugu,» öeldakse Riina postituse kommentaarides. «Kummalisel kombel sattusid nädal tagasi hoovi peale kaks tōmmut meest Bulgaaria numbrimärgiga autoga. Vot see tegi küll murelikuks,» kirjutab Ihamaru küla elanik. 

Transpordiameti kodulehelt kõnealust autot numbrimärgi järgi otsides selgub, et tegemist on hõbedase 2002. aasta Suzuki Balenoga, mis on just hiljuti omanikku vahetanud. Auto sai uue omaniku 15. septembril.  

Politsei Põlva piirkonnagrupi juht Kalle Vall ütleb kõnealust postitust kommenteerides, et praeguseks ei ole politseile sellest sündmusest teatatud. «Politsei palub olla tähelepanelik oma lähiümbruses toimuva suhtes ja kahtlustäratavaid sõidukeid ja inimesi nähes kohe helistada 112. Sellisel juhul saab politsei kiirelt reageerida ja kontrollida kohapeal asjaolusid. Võimaluse korral palume sõiduki number üles märkida ja edasi anda ka inimeste kirjeldus. Samuti võivad pildistamine või filmimine suureks abiks olla,» räägib Vall. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles