KÄTTEMAKS? «Nägin, kuidas kastiga maastur hoo maha võttis.» Uudishimuliku metsakaitsja kontrollreid lõppes lõhutud rehvidega

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy

«Ta nägi, et ma metsa lähen ja kui ma siis tunni aja pärast auto juurde tagasi jõudsin, olid kõik neli rehvi läbi torgatud,» kirjeldab vihjet kontrollima läinud metsakaitsja Mati Sepp kolmapäeva õhtul Lahemaa rahvuspargis juhtunut. Keskkonnaameti Lääne-Virumaa järelevalvebüroo juhataja Maarja Lukase sõnul ei ole Altja ja Vergi vahelisel alal toimuva võimaliku ebaseadusliku raie kohta infot laekunud, küll aga on inspektorid märganud ise muu järelevalve käigus, et antud piirkonnas on raieid teostatud.

«Ma sain vihje, et Lahemaa rahvuspargis toimub mingisugune raietegevus. Mõtlesin, et kuna ma siinkandis juba olen, siis lähen õhtul sealt läbi ja vaatan, kas kohalike info vastab tõele,» räägib looduskaitse ja metsanduse ekspert Mati Sepp oma kolmapäeva õhtust, mis võttis ootamatud pöörded. 

«Küsisin veel vihje andjalt, et kuidas ma selle koha üles leian. Ta andis mulle kaks külanime ja lisas, et ma saan kohe aru, kui kohal olen. Ja tal oligi õigus – ikka meeletu metsa väljavedu käis, pinnas ei kannata ja selline mudamülgas, et...» katkestab mees oma mõtte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles