RISKIS ELUGA Naine läks maanteele sattunud loomale appi, autod kimasid hoolimatult mööda

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Metsnugis.
Metsnugis. Foto: Virge Võsujalg

Haapsalust pärit naine jagab ühismeedias südamlikku lugu sellest, kuidas ta päästis Tartu-Tallinna maanteel sõidutee keskel hirmunult istunud metslooma. Naine kurvastab, et mööduvad autod isegi ei aeglustanud kiirust, rääkimata seisma jäämisest. «Minust kimasid autod samasuguse hoolimatusega mööda nagu väikesest nugisest,» tõdeb ta.

Lõuna-Eestist Tallinna poole sõitnud Kristi (nimi muudetud, toimetusele teada) märkas maantee keskel tumedat kogu. «Olin jõudnud mõnikümmend kilomeetrit Tartu-Tallinna maanteed mööda sõita, seda hirmsuure liikluskoormusega maanteed, kui märkasin otse keskjoonel kössitavat tumedat kogu,» kirjutab ta ühismeedias. Esialgu ei saanud Kristi aru, kellega on tegu, kuid lähemale jõudes nägi ta, et keset teed istub imeilus nugis.

«Tema eest ja tagant vuhisesid mööda katkematu joana sajakilomeetrise tunnikiirusega rekad, džiibid ja väiksemad tegelased. Pidasin auto kinni teepervele, panin ohutuled põlema, astusin autost välja ja ootasin, et vähemalt minupoolsel sõidurajal liiklusvoog katkeks. Autod aga aina voorisid, isegi kui harvemalt, siis ikka... mööda,» ütleb Kristi, kes ei osanud arvata, mis seisundis loom on – kas vigastatud või terve. «Lihtsalt istus ja vaatas möödasõitvaid autosid, kohev saba igakordse auto möödumisel tuules lehvimas,» kirjeldab Kristi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles