«Lapse aju traumeerimine pole kindlasti aktsepteeritav!» Pealinnas toimuv verdtarretav Halloweeni festival vihastab lapsevanemaid

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Foto: Kuvatõmmis kodulehelt/https://www.foobiakula.ee/

Esimest korda Eestis toimub sel sügisel ainulaadne Halloweeni festival «FOOBIA KÜLA». Verdtarretavat kogemust lubav festival on aga vere keema ajanud mitmel lapsevanemal. «Lapse aju traumeerida on lihtsam, kui me aimame,» kommenteerib mitme lapse ema ja MTÜ Igale Lapsele Pere eestvedaja Jane Snaith. «Need lapsevanemad, kes on meie ürituse vastu – see on nende isiklik arvamus, me ei sunni mitte kedagi tulema ja oma lapsi vägisi tooma,» ütlevad ürituse korraldajad.

«Minu sõpruskond sai info ja olime šokis!» ütleb pealinlane ja mitme lapse ema Kaire, kes avastas sotsiaalmeedias Halloweeni ürituse, mis ta pahviks lõi. «See info, mis seal on, on õudne! Oleme emad ja ei soovi, et laste ja tegelikult ka täiskasvanute psüühikat niimoodi rikutakse. Hetkel ka juba sõja pärast.»

«Ma ei suutnud tutvustusvideotki lõpuni vaadata – nii hirmutav ja tülgastav oli see. Kui peaks lapsed ja noored reaalselt sellesse keskkonda viima, on psüühikakahjustusega ja suitsidaalseid lapsi-noori kordades rohkem, hirmu- ja õudusunenägudest rääkimata,» leiab teismelise tüdruku ema Helika. «Kui saab ära proovida, kuidas on kirstus lamada, minna põgenemistuppa, kust kirjelduse järgi pole keegi eluga pääsenud... eks pääsevad ikka, aga tõenäoliselt vaimse traumaga.» Helika kirjutas enda sõnul ka ürituse korraldajate Facebooki, kuid sai sealt enda sõnul bloki!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles