Märt Avandi abikaasa Liis-Katrin Avandi kannapöördest elus: maailm oli kriisis ning mina tundsin tohutut vabadust (1)

Elu24
Copy
Liis-Katrin Avandi saates «Hommik Anuga»
Liis-Katrin Avandi saates «Hommik Anuga» Foto: Kuvatõmmis ETV saatest

«Olin täiesti läbi põlenud ja depressioonis. Ma ei saanud aru, mis ma elult tahan,» tunnistas aastaid loometööle pühendunud Liis-Katrin Avandi saates «Hommik Anuga». Tänaseks on ta teinud elus kannapöörde ja töötab medõena.

Saade «Hommik Anuga» võttis selle suve viimasel pühapäeval ette andekad inimesed, kes pärast loomingulist karjääri suundusid edasi meditsiinivaldkonda. Näiteks hakkas endine ooperilaulja Andres Köster meditsiini õppima oma lavakarjääri ajal ja töötab nüüd PERHi taastusravi osakonnas logopeedina.

Sarnase sammu tegi ka Märt Avandi abikaasa Liis-Katrin Avandi, kes töötab Pärnu haiglas medõena. Huvi tervishoiuvaldkonna vastu oli Liis-Katrin Avandil juba peale keskkooli, kui ta läks ämmaemandaks õppima.

«Õppisin kaks aastat ja siis otsustasin, et võtan akadeemilise puhkuse, tundsin, et ei olnud piisav [...] võib-olla põlesin läbi ja mõtlesin oma elu keerulisemaks,» rääkis ta ämmaemandaks õppimisest. 

Liis-Katrin Avandi lisas, et tal tekkis igatsus tantsu järele, küllap oma ema tõttu, kes on näitleja, tantsija ja koreograaf Laine Mägi. Nõnda läkski ta ema jälgedes ning temast sai tantsuõpetaja, tantsija ja koreograaf.

Liis-Katrin Avandi koos abikaasa Märt Avandiga
Liis-Katrin Avandi koos abikaasa Märt Avandiga Foto: Marko Saarm

Koroonapandeemia hakul läks aga aastaid loometööga tegelenud Liis-Katrin Avandi uuesti meditsiini õppima. «Tantsuõpetajad jäid koju ja maailm oli kriisis ning mina tundsin tohutut vabadust, rõõmu, et ma saan olla ise oma perega. Keegi ei pea kuskile minema, kõik on nii ilus ja roosiline! Ja siis ma mõtlesin, et ma tahangi sellist elu elada, kus mul on rohkem vabadust,» tõdes ta saates «Hommik Anuga». 

«Olin täiesti läbi põlenud ja depressioonis. Ma ei saanud aru, mis ma elult tahan ja mis mul viga on, et kõik tundus valesti. Tundus, et miskit tuleb muuta.» Seejärel mõistis Liis-Katrin Avandi, et ta vajab ellu muutust.

Saatejuht Anu Välba küsimusele, mis hetkel peaks inimesed oma elu muutmisele mõtlema, vastas Liis-Katrin Avandi järgmiselt: «Kui hommikul on väga raske ärgata, mitte sellepärast, et sa oled unine, vaid su esimene mõte on, et millal ma saan uuesti magama. Või et mitte midagi ei taha teha ja kõik ajab närvi. Mees ajab närvi ja lapsed ajavad närvi ja maailm ajab närvi. Koroona ajab närvi ja peaminister ajab närvi, siis on äkki endasse vaatamise koht.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles