SAJANDI MAAVÄRIN Marokos puhanud Eesti sisulooja Agne Vaher: võiks öelda, et meie teine sünnipäev? (2)

Elu24
Copy
Agne Vaher lumivalges trikoos.
Agne Vaher lumivalges trikoos. Foto: Erakogu

«Turistid, kohalikud olid pleedidega tänavatel pikali. Tundub täiesti ebareaalne...» kirjutab sisulooja Agne Vaher ühismeedias. Puhkama läinud Agne lahkus Marokost väidetavalt vaid hetk enne laastavat maavärinat.

Reede hilisõhtul tabas Marokot teadaolevalt aegade võimsaim maavärin magnituudiga 6,8. Maavärina kese asus turismilinnast Marrakechist 72 kilomeetri kaugusel edelas ning pühkis Atlase mäestikus maamunalt terveid külasid. Tormituul ja tugevad vihmasajud tõid kaasa ulatuslikud üleujutused suurel maa-alal. 

Pühapäeval tabas sama piirkonda järeltõuge magnituudiga 4,5. Praegustel andmetel on hukkunuid üle 3000, tuhanded inimesed on aga teadmata kadunud. 

Eesti sisulooja Agne Vaher jagab Instagramis, et viibis vahetult enne sajandi tugevaimat maavärinat Marokos. «Ma siiani ei usu, et me tõusime Marrakechi lennujaamas õhku 20 minutit enne sajandi maavärinat,» ütleb ta ühismeedias. «Turistid, kohalikud olid pleedidega tänavatel pikali. Tundub täiesti ebareaalne. Võiks öelda, et meie teine sünnipäev?»

Toimetusele lisas Agne, et lendasid elukaaslasega Hispaaniasse just selsamal hetkel, kui maavärin Marokot laastas. «Nii-nii vedas!»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles