UUS NÄGU EETRIS Postimees TV uudisteankur: mul on vedanud, et saan meedia õigusalaste teadmistega kombineerida

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Rauno Liitmäe
Rauno Liitmäe Foto: Sander Ilvest

«Sa oled otse-eetris täpselt see, kes sa oled ning täpselt selline nagu sa oled. Tagasi võtta või peita midagi ei saa,» räägib Kanal 2 lühiuudiste sarja «Postimehe uudised» uus uudisteankur, kes sattus teleekraanile hoopis meediamaja andmekaitse juhi kohalt.

29-aastane Rauno Liitmäe on pärit teiselt poolt Suurt väina väikeselt paradiisisaarelt nimega Muhu. «Võin kinnitada, et seal osatakse elada «kaunis moekasti», ent paraku jäi sealne pinnas pisut kiduraks noore mehe ambitsioonide jaoks,» räägib Rauno, kes võttis juuraõpingute eesmärgil ette teekonna pealinna ja seejärel mõneks aastaks kaugemalegi – täpsemalt lombi taha suurte unistuste maale, et omandada magistrikraad (rahvuslahelised suhted) Missouri Ülikoolis.

«Inimesed on erinevad ning mõni teostab oma eneseväljendust ja kirge luues kunsti või kirjandusteoseid, mõni teeb seda läbi spordi ja kolmas läbi mägironimise või hoopis vanade autode restaureerimise,» - Rauno Liitmäe.

Rauno on ka seda kirge elus kogenud, kui tegeles aastaid Eesti koondise tasemel 10-võistlusega. «See oli minu eneseväljendusviis, kus sain põleda sisemiselt ereda leegiga ja mille jaoks olin nõus kõik andma.»

Paraku tähendab spordis tippujõudmine tihtipeale meeletut koormust kehale ning tagantjärele tõdeb Rauno, et tema keha sellele koormusele lihtsalt hästi vastu ei pidanud. «Õnneks ei jää elu seisma ja olemas on palju teisi valdkondi, kus spordis omandatud töökus ja rutiinitaluvus kasuks tulevad. Otsustasin anda sellisele ägedale pakkumisele võimaluse, kuna televisioon ja telemaastik laiemalt on mind lapsest saati kõnetanud ning justkui saatuse tahtel on ju minu tee ka meediakontserniga ristunud.»

Kui kodumaa pind taas jalge all, tekkis Raunol võimalus juristina leiba teenida Elisa Eesti telekommunikatsiooni ettevõttes. «Sellest perioodist ajendatuna otsustasin 2021. aasta sügisel ka jätkata õigusteaduse studeerimist magistrantuuris tsükliõppe vormis.»

Täna töötab ta meediaettevõtete Postimees Grupp ja Duo Media Networks emaettevõttes MM Grupis andmekaitse juhina. «See töö kätkeb endas palju põnevaid väljakutseid erinevate kaasuste ja projektijuhtumiste näol. Nii, nagu iga teinegi õigusvaldkonna ametikoht, on ka siin eelduseks seadusloome tundmine, analüütiline mõtlemine ja võimekus tulla toime stressirohkete olukordadega, aga mitte vähemtähtsaks ei saa pidada ka eetikatunnetust ja kompromissivalmidust.»

Sel sügisel tekkis Raunol võimalus alustada teekonda Kanal 2 lühiuudiste sarja «Postimehe uudised» uudisteankruna. «Meediamaastik on mind alati kõnetanud ja mul on vedanud, et saan selle nüüd õigusalaste teadmistega kombineerida,» tõdeb ta.

Rauno ei hakka salgama, et esinemissoov ja väike edevusepisik on tal lapsest saati küljes olnud, kuid sügavam ja märksa tähendusrikkam põhjus tuleb ikkagi kuskilt mujalt. «Ma olen üks nendest inimestest, kel miski sõnuseletamatu vajadus leida elus oma kirg ja eneseväljendusviis,» selgitab ta. 

«Olen mõistnud, et ühest küljest otse-eeter ei andesta vigu ja ei ilusta tehtud esitlust, ent sama mündi teist külge vaadates on otse-eeter oma olemuselt ka väga siiras ja vahetu ning see sunnib sind olema sajaprotsendiliselt hetkes kohal. Sa oled otse-eetris täpselt see, kes sa oled ning täpselt selline nagu sa oled. Tagasi võtta või peita midagi ei saa.» 

Senine Postimehe teleuudiste raames kogetu on mõjunud Raunole kõige positiivsemas võtmes värskendava äratusena. «Olen mõistnud, kuivõrd palju on mul veel mitmetes valdkondades õppida. Kuid arenguruumi ja kasutamata ressursside olemasolu on minu hinnangul väga tervitatav nähtus, kui seda sellisel kujul ise vaid näha osata!» jagab ta.

Rauno Liitmäe.
Rauno Liitmäe. Foto: Sander Ilvest

«Postimehe uudised» on Kanal 2 eetris argipäeviti neli korda päevas. Tegemist on lühiuudiste sarjaga, mis võtab paari minutiga kompaktselt kokku antud ajahetke kõige olulisemad teemad ja uudised.

Esimene uudistesaade läheb eetrisse kell 14.55 ning viimane kell 17.55, et teha ruumi kell 19.00 eetrisse minevale uudistemagasinile «Reporter».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles