NÄDALAPROGNOOS Värsked tuuled on tulekul: peagi võivad saabuda uued võimalused

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Shutterstock

Sellised on kollektiivsed planetaarsed mõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 11. kuni 17. september 2023. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Nädal algab kuutsükli lõpuga - viibime vanakuus, mis on madalama energiaga aeg. Inimesed tunnevad rohkem kurnatust välisest elust ning parem olekski, kui sel ajal viidaks oma tähelepanu rohkem sissepoole. 

Kindlasti pole mõtet alustada mingisuguse ambitsioonika idee või plaaniga - las kõik kulgeb praegu omas tempos ning tasub mõelda tagasi, mida viimase kuutskükli jooksul (algas 16. augustil) oleme õppinud ja kogenud. Paljude jaoks kujunes see raputavaks või üllatavaks ajaks, kuna tookordne kuuloomine algas täpses kvadraadis Uraaniga. See on ootamatute muutuste ja pöörete planeet, mis võib tekitada kaost, et saaks sündida uutmoodi kord.

Eesolev neljapäev saab olemine tõeline kaduneljapäev - need on viimased vanakuupõhja tunnid enne kuuloomist reede varahommikul kell 04.39. Uus kuutsükkel tuleb aga trigoonis Uraaniga - raputaja on endiselt mängus, kuid seekord harmoonilisemal viisil. See tähendab, et uue kuutsükliga võib kaasneda ka ootamatuid uusi võimalusi.

Reedel lõppeb ka Merkuuri retrograad ning nädalavahetuseks lülitub elu kergemale lainele. Edasiliikumine muutub taas lihtsamaks. 

Loe ka: VEIDER AEG? 〉 Käes on aasta kõige retrograadsem periood: aja- ja reaalsustaju võivad muutuda ning kõige üle tuleb mõelda järele

Planeediseisud nädalapäevadel

Ööl vastu teisipäeva (täpne kell 01.39) viibib Chiron kvinkunksis Päiksega. Võime seda kogeda juba ka esmaspäeva õhtul. See seis äratab ebakindlust ning tuletab meelde midagi, mis pole meil seni õnnestunud ning milles võime tunda end «vigaselt». Kvinkunks toob ajutist ebamugavust. Võivad meenuda ammused ebapädevused, puudujäägid ja «Achilleuse kannad», mida iseendaga seostame. 

Reedel kell 04.39 toimub kuuloomine Neitsis 21°58’, mis saab trigooni Uraanilt ja kauge opositsiooni Neptuunilt. Algab uus kuutsükkel, mille eesmärk on elu korrastamine, vigade parandamine, iseenda täiendamine ja üldse tõhusam töö. Toetav õlg Uraanilt annab kuutsüklile hoogu juurde ning võimaldab märgata uusi võimalusi, kuidas oma elu parandada. Kuna Uraan on retrograadne, võivad uued arengud saada alguse sisemusest ehk kõigepealt muutub suhtumine oma tervisesse, töösse ja igapäevaellu.

Ent opositsioon Neptuuniga, mis õnneks ei ole päris täpne, tekitab teatava uduloori. Raske on omada selget perspektiivi ning milleski ei saa olla päriselt kindel, kuigi väga tahaks. Selle kuutsükliga kaasneb seega ka mingi teadmatus, hõljumine, ootamine ja lootmine. See on viimane kuutsükkel enne järgmist varjutuste perioodi, mis algab 14. oktoobril, nii et võibolla on asi ka selles. Tõelised pöörded, arengud ja uued suunad saabuvad alles siis. 

Ööl vastu laupäeva läheb täpseks Päikese trigoon Uraaniga (kell 04.23) ning see toob nädalavahetuseks uut energiat sisse. See seis on nagu värske õhuvool, mis paneb asjad liikuma ning tekitab põnevust ja elevust. See aitab ka märgata uusi võimalusi. Seisakus viibinud olukorrad hakkavad mingis suunas liikuma.

Lisaks läheb laupäeval täpseks Pluuto kvinkunks Must Kuu Lilithiga – kuna tegu on aeglase aspektiga, on see mõjuväljas juba alates 8. kuni 23. septembrini!

Kirjutasin sellest veidi juba ka möödunud nädala Saatusesõrme all (see moodustas ühe osa mustrist) ning selgitasin, et see seis võib tuua ühiskonnas esile mingi küsimuse, mis seotud tõrjutuse ja tabudega ning tugevate hoiakutega - muutes võibolla kuidagi selle küsimuse seisukorda. 

Kui vaadata, mis möödunud nädalavahetusel Eesti poliitilises elus toimus, siis Mihhail Kõlvarti valimine Keskerakonna esimeheks mingil määral ka peegeldab seda seisu, kuna see toob välja tugevaid suhtumisi ja selliseid «tõrjutud teemasid». Siis oli Saatusesõrm täies hoos.

Päris täpseks läheb see seis aga alles tuleval laupäeval. Siin on jõutasakaalu muutumine, mis tekib tänu sellele, et tuleb vaadata otse millelegi, millele muidu otsa ei vaataks - pigem pööraks pilgu ära. See on ebamugav, aga vajalik. 

Pühapäeval jõuab Veenus kvadraati Jupiteriga, keerates lahti naudingutekraanid. Ja võib juhtuda, et lahti need jäävadki. See on seis, mille ajal on suurem kalduvus heade asjadega üle pingutada. Unustatakse end sööma ja jooma või lemmiksarju vaatama. Motivatsioon kahaneb ning kerge on kaotada end enesenuumamisse. Selleks päevaks ei maksa planeerida suurt pingutust nõudvaid tegevusi. Küll aga sobib see tähistamiseks ja sotsiaalseteks üritusteks. Tuleb ainult ise osata piiri pidada.

Taevaseise avab Margit Korbe
Taevaseise avab Margit Korbe Foto: Erakogu

Kuu on tühikäigul

Teisipäeval kell 18.05 – kolmapäeval kella 08.18

Reedel kella 16.49–20.45

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui just eesmärk pole midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles