Lugeja küsib: miks ma prügi sorteerin, kui prügiauto kõik niikuinii kokku viskab? (1)

Elu24
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

«Viisin enda sorteeritud prahi prügikastidesse ja kui prügiauto tuli, viskas ta kõik ühte kasti! Mis mõttega ma seda siis üldse sorteerin?» küsib murelik lugeja, kes on aastaid prügi sorteerinud, kuid nüüd ei näe ta sel enam mõtet. Kahe erineva prügiveo firma sõnul on tegu kahjuks pahatahtlikke või lohakate inimestega, kelle tõttu paratamatult lähevadki eraldatud, kui rikutud prügi ikkagi lõpuks ühte prügiautosse.

Argo Luude Tallinna Eesti Keskkonnateenustest ütleb, et nende poole on varemgi murelikud kodanikud pöördunud sama teemaga, aga kui lähemalt on asja uurima hakatud, siis selgub, et on asjast valesti aru saadud. 

«Üldiselt käib meil asi nii, et osad jäätmeliigid, näiteks vanapaber, veetakse eraldi ringiga, samas osad jäätmed, näiteks biojäätmed ja segaolmejäätmed kogutakse sama autoga, auto on lihtsalt nii tehtud, et saabki mitut asja korraga vedada. Samas kogume biojäätmeid ka eraldi ringidega ning spetsiaalne biojäätmete kogumisauto on mõeldud ka klaasi kogumiseks ja sellega kogutakse vahel klaasi ka,» selgitab ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles