KUKKUSID VETTE «Too poiss oli üksi ja hüüdis appi.» Lapsevanem soovitab lapsi omapead Pääsküla rabasse mitte lubada

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Pääsküla raba.
Pääsküla raba. Foto: Tairo Lutter

«Palun rääkige oma lastega, et nad ei läheks üksi Pääsküla rabasse. Palun seda teha hiljutiste sündmuste valguses,» kirjutab lapsevanem ühismeedias lisades, et tema enda laps kukkus laudteel rattaga sõites vette ning sama asi juhtus veel ühe poisiga. Nõmme linnaosa vanema sõnul on viimastel aastatel korduvalt tõstatatud küsimus, kas laudteede alguspunktidesse oleks vajalik panna jalgrattaga sõitmist keelavad sildid.

Tallinna linna ja Saku valla territooriumil asuv Pääsküla raba on üks Tallinna suuremaid rohealasid. Pääsküla raba pindala on 9 ruutkilomeetrit ja see sisaldab väga mitmeid erinevaid matkaradasid. Nõmmekate Facebooki grupis juhib Tallinnas Nõmmel elav lapsevanem Mari Liis tähelepanu Pääsküla raba laudteede ohtlikkusele ning paneb teistele vanematele südamele, et nad räägiksid oma lastele ohtudest, mis kaasnevad rattaga laudteel sõitmisega.  

«Palun rääkige oma lastega läbi, et nad ei läheks üksi Pääsküla rabasse. Palun seda teha hiljutiste sündmuste valguses. Eelmisel nädalal käis mu enda laps rabas sõbraga rattaga sõitmas ja kukkus laudteel sõites rattaga vette,» avaldab Mari Liis. «Täna aitasid nad sõbraga samas kohas ühte algklassivanust poissi ja tema ratast veest välja. Too poiss oli üksi ja hüüdis appi. Vee sügavuseks oli laste sõnul midagi 50–70 cm vahel. Täna läks õnneks kõik hästi, aga ei tahaks, et üks hetk nii hästi enam ei lähe,» kirjutab lapsevanem. «Raba on sügisel vesisem ja mõistlik on, et nii väikesed seal üksi ei käiks. Parem karta kui kahetseda,» ütleb Mari Liis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles