Kourtney Kardashianile tehti erakorraline looteoperatsioon: ma ei olnud selleks valmis (2)

Elu24
Copy
Kourtney Kardashian ja Travis Baker
Kourtney Kardashian ja Travis Baker Foto: AFP / Scanpix

«Mul on täiesti uus arusaam ja austus nende emade vastu, kes on pidanud rasedana oma beebide eest võitlema,» kirjutab tõsielustaar Kourtney Kardashian ühismeedias ja avaldab, et pidi minema erakorralisele looteoperatsioonile.

«Inimesena, kellel on minevikus olnud kolm väga kerget rasedust, ei olnud ma valmis erakorraliseks looteoperatsiooniks,» kirjutas Kourtney Kardashian kolmapäeval oma Instagrami lehel, lisades mustvalge foto, kus abikaasa Travis Barker hoiab haiglavoodis tal käest kinni.

«Ma arvan, et keegi, kes pole sarnast olukorda läbi elanud, ei suuda seda hirmutunnet mõista. Mul on täiesti uus arusaam ja austus nende emade vastu, kes on pidanud rasedana oma beebide eest võitlema,» jätkas ta, lisades, et on lõputult tänulik arstidele, et nad päästsid nende lapse elu.

«Olen igavesti tänulik oma abikaasale, kes tormas tuurilt minu kõrvale, et minuga haiglas koos olla ja pärast minu eest hoolitseda,» kirjutas Kardashian ja tänas ka oma ema Kris Jennerit, et too samuti haiglas tema kätt hoidis.

Just eelmisel nädalal teatas Barkeri ansambel Blink-182 sotsiaalmeedias, et kiireloomulise perekondliku asja tõttu pidi Barker naasma koju USAsse ning nende kontserdid Šotimaal Glasgow's, Belfastis Põhja-Iirimaal ja Dublinis Iirimaal on edasi lükatud.

Bändi teate ajal postitas Barker oma Instagrami story'sse pilte ühisest palveruumist.

«Jumal olgu kiidetud,» ütles Kardashian oma postituse lõpus. «Haiglast välja kõndimine, beebipoiss kõhus ja terve, oli suurim õnnistus.»

Tõsielustaar teatas juunis oma Instagrami postitatud videos, et on rase. Hiljem samal kuul teatas paar, et oodata on poissi. Kardashian ja Barker ootavad oma esimest ühist last. Naisel on ka kolm last oma endise elukaaslase Scott Disickiga ning Barkeril on eelmisest suhtest kaks last ja üks kasulaps.

Erakorraline looteoperatsioon on meditsiiniline sekkumine enne sündi, kui lootel diagnoositakse eluohtlik või tõsine kahjustus ning ootamine kuni sünnini võib põhjustada märkimisväärset haigestumust või suremust. Eesmärk on käsitleda seisundit enne sündi, et optimeerida loote ellujäämise võimalusi ja minimeerida sünnijärgseid komplikatsioone.

Tingimused, mis võivad vajada erakorralist looteoperatsiooni, hõlmavad selliseid seisundeid nagu kaksikutevaheline transfusioonisündroom (TTTS), kaasasündinud diafragmaalne hernia (CDH), uriiniteede obstruktsioonid ja teatud suured loote kasvajad, nagu sakrokoksigeaalne teratoom.

Protseduuri olemus ja tehnika sõltuvad loote diagnoositud seisundist ja selle raskusastmest. Erakorralise looteoperatsiooni otsus tehakse tavaliselt pärast põhjalikku arutelu meditsiinimeeskonna ja vanemate vahel, arvestades kõiki riske ja eeliseid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles