VALERAHA?! Tartus avastati võltsimistunnustega kaheeurosed. Eesti Pank: tänavu on tuvastatud 69 mündivõltsingut (2)

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

«Kui Eesti kohtuekspertiisi instituut kinnitab, et tegemist on võltsinguga, hakkab politsei välja selgitama selle raha päritolu,» ütles Tartu jaoskonna menetlusjuht Timo Reinthal sularahakeskuses avastatud võltsimistunnustega kaheeuroste müntide kohta. Eesti Panga sularaha kvaliteedijuht Meelis Metus märgib, et võltsingute levikut on meil kõigil võimalik vähendada sellega, kui tunneme hästi sularahal kasutatavaid turvaelemente.

Möödunud nädalate jooksul on ajakirjandusele laekunud mitmeid teateid, et Tartu sularahakeskuses on avastatud võltsimistunnustega kaheeuroseid münte. 

Tartu jaoskonna menetlusjuht Timo Reinthal kinnitas, et teated võltsimistunnustega kaheeurostest müntidest on politseisse jõudnud sularahakeskuse kaudu. «Politsei alustas kriminaalmenetlust võltsitud maksevahendi ja väärtpaberi käitlemise paragrahvi alusel ning saadab mündid Eesti kohtuekspertiisi instituuti (EKEI) ekspertiisi, kes annab müntide osas lõpliku hinnangu. Kui EKEI kinnitab, et tegemist on võltsinguga, hakkab politsei välja selgitama selle raha päritolu,» märkis Reinthal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles