GALERII STAARIDE PARAAD! Vaata, kes käisid uue kodumaise komöödiafilmi «Vaba raha» esilinastusel

Elu24
Copy

4. septembril esilinastus Rain Rannu uus komöödiafilm «Vaba raha», mis võtab huumoripihtide vahele viimastel aastatel eestlaste rahvusspordiks saanud rahatarkuse. Vaata galeriist, kes käisid esilinastusel Solarise Apollo kinos ja järelpeol Palo Alto klubis Telliskivis!

«Vabas rahas» astuvad üles tuntud Eesti näitlejad Märt Pius, Ivo Uukkivi, Steffi Pähn, Amanda Hermiine Künnapas, Mari Lill, Marta Laan jt, aga ka Hollywoodis tegutsev Ungari näitleja Miklós Bányai («FBI: International») ning Netflixi filmist «Luther: The Fallen Sun» tuntud Einar Kuusk.

Film rullub lahti 2012. aastal, kui tulevane krüptokunn Maximillion (Miklós Bányai) maksab Eesti programmeerijale Taavile (Märt Pius) bitcoin'ides, mille väärtus on veel nii pisike, et mees need unustab. Kümme aastat hiljem, kui bitcoin'i väärtus on tuhandeid kordi suurem ning Taavi ja tema abikaasa Liisa (Steffi Pähn) on koduostuga tupikus, kuluks üks «lotovõit» ära – aga kus on paroole sisaldav mälupulk?

Samal ajal peab konservatiivne pankur Erik (Ivo Uukkivi) maailmavaatelist võitlust gaas põhjas Lamborghiniga kuristiku poole ralliva Maximillioniga, teadmata, et tema enda teismeline poeg Kevin (Mathias Kermes) on viimase loodud krüptobörsi suurklient. Kas enne lõhkeb krüptomull või kukub kokku rahatrükist toituv pangandus?

Filmi operaator on Ants Tammik («Savvusanna sõsarad»), originaalmuusika on kirjutanud hinnatud hiphopiprodutsent ja helilooja Bert On Beats, filmikunstnikud on Urmet Piiling («Kiik, kirves ja igavese armastuse puu») ja Tõnu Hiielaid, helirežissöörid on Markus Andreas ja Aleksandra Koel ning montaažirežissöörid Rain Rannu ja Moonika Põdersalu.

Filmi tootja ja levitaja on Tallifornia, Eesti juhtiv sõltumatu autorikino tootja ja rahastaja. Tallifornia varasemad linateosted on «Ükssarvik», «Kratt», «Kiik, kirves ja igavese armastuse puu» ja «Lapsmasin» ning Tallifornia filmifondi kaasrahastatud filmide hulka kuuluvad «Viimane vahipost» ja augustis maailmaesilinastunud kung-fu-komöödia «Nähtamatu võitlus».

«Vaba raha» on nähtav kinodes üle Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles