«Mürakarude» looja avas veebikoomiksi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karikaturist Urmas Nemvalts ehitas oma lastele Mürakarude koopa – seal peal saab kelguga liugu lasta või koopasse peitu minna.
Karikaturist Urmas Nemvalts ehitas oma lastele Mürakarude koopa – seal peal saab kelguga liugu lasta või koopasse peitu minna. Foto: Raigo Pajula

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts on tuntud nii legendaarse koomiksi «Mürakarud» autorina kui ka mitmete teiste naljavisuaalide loojana, kelle töö on leidnud uue kodu ka veebiavarustes.

Nädal tagasi valmis Nemvaltsi kodulehekülg «Paanikaosakond» ning tänasest hakkas sel ilmuma kõigile tema piltidele, karikatuuridele ja koomiksitele lisaks ka uus seeria pealkirjaga «Bakter ja Tripper».

Autor ise kirjeldab uut koomiksit kui õõvastavalt paljastavat lugu mikromaailmast meie ümber.

«Selle koomuski loomise mõtet olen peas veeretanud juba paar aastat. Idee hakkas idanema viimase seagripi paanika ajal. Seoses kodulehe valmimisega tundus olevat hea aeg mõte ka teoks teha,» avas Nemvalts idee tagamaid.

«Mürakarude» andunud fännidele Nemvalts pettumust ei valmista ja lubab, et see jääb ka edaspidi tema n-ö põhikoomuskiks.

««Mürakarud» on tiksunud Postimehes juba aastast 1998. «Bakter ja Tripper» ilmuvad vaid Paanikaosakonna kodulehel korra nädalas või nii kuidas viitsimist on,» lubab Nemvalts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles