VIDEO «Kas jõuan tervena koju?» Hoolimatud tõuksijuhid on kaasliiklejatele pinnuks silmas (11)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Liikluseeskirju rikkuvad ratturid ärritavad kaaskodanikke.
Liikluseeskirju rikkuvad ratturid ärritavad kaaskodanikke. Foto: Madis Veltman/kuvatõmmis videost

Võrus liugles tõuksijuht keset sõiduteed, Viimsis kihutas teismeline rattur beebiga isa suunas, tartlanna oleks koduteel mitu korda peaaegu tõuksi alla jäänud... «Lausa Raekoja platsi ülekäigurajal tundsin, et oh õnne, jäin hetkel ellu,» ütleb ta. Seda loetelu võiks jätkata. Liikluseeskirju rikkuvad ratturid ärritavad kaaskodanikke ning panevad neid üha enam soovima, et tõuksijuhtidele kehtiksid karmimad reeglid.

 

Viimsi elanik Martin jalutas oma kümnekuuse lapsega mänguväljaku ja Maxima vahelisest nõlvast alla, kui talle kihutas kaupluse poolt vastu 4–5 väikest poissi elektritõukeratastel. Vahejuhtum leidis aset esmaspäeval kella 16.40 paiku. «Täna juhtus mõisapargis lugu, mis raputas nii kõvasti, et ei saa teisiti, kui pean seda jagama,» kirjutab Martin Facebooki grupis «Viimsilased». Mehe sõnul olid tõukeratturid kindlasti alla 15-aastased.

«Ees tuli blond natuke tüsedavõitu poiss, kes keeras oma ratta otse minu poole, vaatas mulle otse silma ja irvitas. Kimas täiskiirusel minu suunas (mul oli kümnekuune laps süles) ja napilt enne meieni jõudmist keeras ära. Ma olin üsnagi šokis sellest, vaatasin talle järele ja vehkisin käega (hüüda ei tahtnud, et beebit ei ehmataks). Poiss vaatas samal ajal pikalt minu poole tagasi ja vehkis mõnitavalt vastu, ise jätkas täiskiirusel kihutamist, vaatamata, kuhupoole sõitis. Ühelgi poisil kiivrit polnud. Täpselt ei märganud, aga äkki võisid olla eratõuksid, mitte üüritud. Samas olid kõik suht ühesugused rattad,» avaldab Martin.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles