VIDEOINTERVJUUD Eesti disainerid kogunesid Helsingis: sootu mood on midagi, mille poole liigutakse ka kodumaal

Copy
Eesti mood Helsingis
Eesti mood Helsingis Foto: Eero Vabamägi

Nädala alguses kogunesid tuntud Eesti disainerid Helsingi kesklinna hotellis, et esitleda enda loomingut ning rääkida moe ja taaskasutuse tähtsusest. Lisaks arvukatele naisdisaineritele oli tee Soome leidnud ka noor moekunstnik Karl-Joonas Alamaa, kelle sõnul on sootu mood tulevikutrend: «Traditsiooniline binaarselt jaotatud moesüsteem minu jaoks nagu eriti ei istu.»

Helsingi kesklinna hotellis kogunes ühel sügishommikul kirju seltskond: mitmed tuntud Eesti disainerid ning moehuvilised teiselt poolt lahte Soomest. Moehommik algas meeliülendava üllatusega, nimelt mängis kohalik soomlane klaveril «Saaremaa valssi» ega häbenenud sugugi seda ka selges eesti keeles esitada. Kodumaiselt tuttava viisi saatel muutus õhkkond sekunditega kodusemaks ja hubasemaks. Eesti disainerite väljapanek oli kirju ning inspireeriv: särkidest ja nahkkottidest sootute rõivaesemeteni välja. 

Selgus, et Eesti disaini tulevikutrend ei ole sugugi mitte niivõrd konservatiivne, kui me võiksime ehk arvata. Sootu mood on sõnapaar, mille tasub siinkohal meelde jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles