«Et elu oleks täis õnne!» Victoria ja Stefan jagavad, milliste Eesti ja Armeenia traditsioonidega nad pulma rikastasid

Elu24
Copy
Stefan ja tema kallim Victoria
Stefan ja tema kallim Victoria Foto: Anete Toming/ Kuvatõmmis Instagramist

«See on sümboliks, et elu oleks täis rikkust ja headust, et leib oleks alati laual,» ütles muusik Stefan Airapetjan esmaspäevases «Ringvaates», rääkides äsja peetud pulmapeo traditsioonidest. Muu hulgas avaldas Victoria põhjuse, miks ta abielusõrmust vasakul käel ei kanna.

Poolteist nädalat tagasi pidasid Stefan ja Victoria Airapetjan maha kauaoodatud pulmad. Värske abielupaar tunnistab, et kõige suurem hirm oli ilma tõttu, kuid ärevus oli neil sees vaid enne laulatust ning pidu möödus juba pingevabalt.

Suurel pulmapeol oli kohal 80 inimest. Pidu planeerides arvestati ka traditsioonidega, et rikastada seda nii eesti kui ka armeenia kultuuriga. «Minu vanaema, keda ma kutsusin pulmadeks Armeeniast Eestisse, tõi endaga kaasa taldrikud ja lavašši, mis oli ilusti kaunistatud,» jagab Stefan.

«See traditsioon on selline, et peiu ema paneb paarile lavašid õlgadele, see siis on sümboliks, et elu oleks täis rikkust ja headust, et leib oleks alati laual. Siis toidab meega, et elu oleks alati magus. Ja siis taldrikud lõhutakse, et elu oleks täis õnne,» selgitab Stefan. Lavašši noorpaar sööma ei hakanud. Victoria tunnistab, et see oli pigem liiga ilus, et süüa.

Armeenia traditsioonide kohaselt ei puudunud pulmast muidugi ka šašlõkk, millega Stefani vend tantsuplatsil jalga keerutas. «Seal on kindel muusika, mille järgi tantsitakse ja tuuakse šašlõkk lauda,» räägib Victoria. «Ta tantsis ja käis ringiratast kõigi eest läbi,» selgitas Stefan, lisades, et vennas tekitas külalistes lihalõhnaga kiusatust.

Eesti traditsioonide kohaselt jagati pulmas pulmaameteid ja karjuti «kibe!». Küll mõtles paar ka sellele, et võiks Victoria perekonnanime vette visata, kuid kuna ta on ainus tütar, otsustati see traditsioon ära jätta.

Victoria avaldas ka põhjuse, miks ta kannab abielusõrmust hoopis paremal käel, mitte vasakul, nagu kombeks. «Tema on vasakukäeline ja ma olen parema, aga öeldakse, et südame lähedal peab olema,» selgitab Stefan. «Mõtlesime, et tähtis ei ole, kumba kätte paned,» räägib Victoria. Nii saab aga paar käest kinni hoides ka sõrmused kokku panna. Muide, paari väike tütar Maya oli see, kes laulatusel neile sõrmused tõi. Muidugi Victoria ema abiga.

Uue perekonnanimega on Victoria väga rahul. Ka õnnestunud pulmapeo üle tunneb paar suurt heameelt. Vaata armsat videomeenutust olulisest päevast!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles