LOOTUSETU OLUKORD «Kojuminek ei läinud nii, nagu plaanitud.» Bulgaarias lõksus viibiv eestlane sai šokeeriva uudise (3)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Lennujaam Burgases.
Lennujaam Burgases. Foto: Erakogu

1. septembril oli Bulgaarias viibiv eestlane Margus lootusrikas, sest lõpuks ootas teda ees lennureis Eestisse. Saatusel olid mehe jaoks varuks aga veel mitmed löögid: ebaõnnestusid kõik kolm katset koju pääseda ja selgusid ka narkotesti tulemused. «See uudis on minu jaoks šokk. Elan nagu mingis filmis. Inimesed ei suuda uskuda, et sellised asjad päriselt võimalikud on,» räägib Margus, kes pärast infarkti on endiselt sunnitud viibima Bulgaarias.

2. septembril kirjutasime, et Bulgaaria tegi lõpuks otsuse seal sunniviisiliselt viibiva eestlase kohta ning andis talle loa riigist lahkumiseks. «Sain paberi kätte, pean selle piiril esitama. Siin on kirjas, et võin ajutiselt riigist lahkuda. Juhilubasid aga tagasi ei saanud,» avaldas Eesti mees Margus, kes olude sunnil kogu suve Bulgaarias veetis. Teda süüdistati narkojoobes auto juhtimises, mis ei saa aga kuidagi võimalik olla, sest Margus pole enda sõnul kunagi narkootikume isegi mitte proovinud.

3. septembrile planeeritud kojusõit jäi siiski ära, sest Margust tabas infarkt ning lennukile mineku asemel sattus ta hoopiski intensiivravi osakonda. 5. septembri õhtul sai mees haiglast välja ja ostis pileti järgmise päeva lennule. Ta läks lootusrikkalt Burgase lennujaama, kujutades vaimusilmas ette, kuidas ta lõpuks koju jõuab, kõhu täis sööb, oma voodis magama heidab ja hakkab järgmisel päeval kohe oma võlgasid likvideerima. Kuid seda ei juhtunud, sest Margust ei lubatud lennukile. Kuigi Margusel oli prokuratuurilt saadud dokument, mis tal riigist lahkuda lubab, polnud see fikseeritud lennujaama süsteemis. Murtuna läks mees tagasi hotelli ja asus aktiivselt suhtlema Eesti saatkonnaga Bukarestis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles