Soome kõmumeedia: hokiässa ekskaasa Helena Koivu on kodutu

Elu24
Copy

Soome hokiässast Mikko Koivust lahku läinud Helena Koivu nägi alles möödunud nädalal üle pika aja oma lapsi. Emotsionaalset hetke varjutab aga Soome kõmumeedia sõnul karm reaalsus, et eestlanna on praegu kodutu. 

Helena Koivu seisab silmitsi millegi uuega, kirjutab Soome kõmuväljaanne Seiska. Kuu tagasi lendas hokiäss Mikko Koivu enda ja eksabikaasa lastega Ameerikast Soome. Eestlannast eksabikaasa jäi aga Ameerikasse.

Enne lahkumist tegi Mikko nende ühise kodu turvameeskonna abiga tühjaks. Hokiäss ei ole oma eksabikaasaga viimased kolm aastat läbi saanud. 

Neid ühendavad vaid lapsed, kelle hooldusõigusi ekskaasad jagavad ning kes kohtuotsuse alusel, kuid eestlanna nõusolekuta alustasid sel sügisel kooliaastat Turus.

Möödunud pühapäeval jõudis 37-aastane Helena Koivu samuti Soome ja nägi oma lapsi. Helsingi lennujaama tulid vastu ka Koivu sugulased.

«Miks Turu? Mul ei ole selle linnaga mingit seost,» imestas Helena Koivu juba varem. «Mu õed elavad Helsingis ja mu vanemad Eestis. Siin on arvestatud ainult Mikko huvisid,» viitas eestlanna Ameerikas jõustunud kohtuotsusele.

Äsja Soome jõudnud Helena Koivu saatus on aga kõmuväljaande sõnul lahtine. Väidetavalt ei ole eestlannal kodu ei Ameerikas ega Soomes. 

«Ma ei saa öelda, kas ma lähen Ameerikasse tagasi või mitte,» nentis Helena Seiskale pärast Helsingi lennujaama saabumist. 

Kindel on vaid see, et hokiäss ei plaani Ameerikasse tagasi kolida ning on ostnud Turus korteri.

Koivude lahutus sai alguse sellest, et Mikko Koivu esitas 4. veebruaril 2020 USAs Minnesotas abielulahutuse avalduse. Helena Koivu esitas paar päeva hiljem ka enda lahutusavalduse.

Vaidlusi on tekitanud muu hulgas elatise maksmine ja laste külastusõigus.

USA kohus otsustas tänavu juuni lõpus, et Koivude abieluleping on kehtiv ja vastab Soome seadustele. Otsus Helenale ei meeldinud, sest ta peab muu seas loobuma oma kodust Minnesotas Edinas ja tagastama kasutatud Chevrolet.

Helena ja Mikko Koivu abiellusid 2014. aasta suvel ja lahutasid kuus aastat hiljem. Perre sündisid tütar ja kaks poega. Pikka aega USA jäähokimeeskonna Minnesota Wilde kapten olnud Mikko Koivu lõpetas sportlaskarjääri 2021. aasta veebruaris.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles