MÜÜGIKS VÕI SÖÖGIKS? «Mine metsa...» Tartlane korjas üle 60 kilogrammi kukeseeni

Chrislin Metsanurm
Copy
Kukeseened.
Kukeseened. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ühismeedias jagatakse arvukalt fotosid seentega täitunud korvidest, pangedest ja auto pagasiruumidest. «Sai metsas kokku kaheksa tundi oldud ning korjasime 60 kilogrammi kukeseeni,» räägib tartlane, jagades suurest seenesaagist ka fotosid. 

Seeneteemalistes ühismeediagruppides jagatakse fotosid uhketest seenesaakidest. Leidub neid, kes on maha sõitnud lausa 340 kilomeetrit ja tulnud tagasi muljetavaldava seenekoormaga. 

Tartlasel Veixil aga vedas ning kodust kõigest 70 kilomeetri kaugusel metsast sai ta muljet avaldava seenesaagi. 

«Sai kokku kaheksa tundi metsas oldud ja nii umbes 60 kilogrammi kukekaid ja mingi 10 kilogrammi puravikke,» kirjutas tartlane Veix ühismeediagrupis «Seenehuvilised». Ta lisas toimetusele, et kogus on siiski isaga kahepeale korjatud. 

Mees jagab ka muljet avaldavaid fotosid suurest seenesaagist, sest saak on niivõrd suur, et metsasaaduste transportimiseks on abiks võetud ämbrite asemel plastmasskastid. 

Nii mõnedki uurivad kommentaariumis, et mida tartlane nii suure kogusega ette võtab.

«Mul on siiras küsimus – mis te teete selle kogusega? Kukeseen on minu jaoks maitsev vaid siis, kui see on väike. Sellisel juhul on ta maitseomaduselt ok. Aga 60 kilogrammi suuri ülekasvanud kukekaid…müügiks?» küsib üks seenehuviline. Teinegi lisab: «Mine metsa!»

Tartlane kinnitab toimetusele, et enamik läks siiski müügiks. «Ja midagi läheb ka jagamisele,» selgitab mees. 

Suur seenesaak
Suur seenesaak Foto: Kuvatõmmis Facebookist
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles