KOOLI JUURES PARKIMISE EEST TRAHV? Aktuselt naasnud lapsevanemad leidsid kojamehe vahelt halva üllatuse (7)

Elu24
Copy
Karlova kooli peamaja asub sel õppeaastal Salme tänaval, Lina tänava koolimajas on käimas suur remont.
Karlova kooli peamaja asub sel õppeaastal Salme tänaval, Lina tänava koolimajas on käimas suur remont. Foto: Erakogu

Pidulik 1. september võttis mõnede lapsevanemate jaoks veidi nukrama pöörde, kui pärast aktust selgus, et Tartus Salme tänaval asuva Karlova kooli maja juures parkinud autodele on tehtud trahv. «Kurb, et esimesel koolipäeval aktusele tulnud vanematele trahv tehakse,» ütles üks trahvi saanud ema. «Kõik siin reas parkinud autod said täna trahvi, kuid tormi ajal lubati küll igal pool tasuta parkida,» lisas teine. Linnavalitsuse esindaja selgitab, miks on parkimine sellel teelõigul keelatud.  

Samal ajal kui vanemad 1. septembri hommikul Tartu Karlova koolis aktusel viibisid, kirjutasid linnavalitsuse ametnikud kooli juurde parkinud autodele trahve välja. Nii leidsidki vanemad pärast meeleolukat aktust autode juurde tagasi tulles kojamehe vahelt trahvikviitungi. «Teeb kurvaks, et esimesel koolipäeval trahve tehakse,» ütles üks ema. Teine autodereast parasjagu möödunud naine lisas lohutuseks, et kõik siin reas parkinud autod said trahvi. «Kui oli torm, siis lubati autosid igal pool tasuta parkida ja nüüd 1. septembril ei saa siis lubada,» imestab lapsevanem, kes samuti trahvi sai ning kiirustas parasjagu koos pojaga järgmisele aktusele. «Siin on nii palju ruumi. Autode parkimine tee ääres ei sega ju kedagi. Miks siin üldse parkimine keelatud on?» imestab ta. 

1. septembril kooli juures saadud parkimistrahv.
1. septembril kooli juures saadud parkimistrahv. Foto: Erakogu

Tõepoolest on kõnealuse teelõigu juures Salme tänaval parkimist keelav liiklusmärk ning lubatud on vaid peatumine. Aktusele kiirustavatel lapsevanematel oli aga lootus, et 1. septembril ikka trahvi ei tehta, sest kõik ju saavad aru, et on aktused ning ka lähitänavad on täis pargitud. «Kuhu siis auto jätta? Kõik ei saa tulla jalgsi aktusele, kui elukoht on kaugemal,» ütleb üks ema. 

Trahvi saanud vanemad leiavad üksmeelselt, et piisanud oleks hoiatavast kirjast ja poleks pruukinud trahvi teha, sest lapsevanemate kulutused on seoses kooliga nagunii väga suured. «Ametnikud võiksid seda ka mõista,» leiavad vanemad.

«Vähemalt 1. septembril võiks kooli juures parkimine tasuta olla.»   

Salme tänaval keelatud kohas parkinud autod.
Salme tänaval keelatud kohas parkinud autod. Foto: Erakogu

Tartu linnavalitsus: parkimiskeeld on seal eelkõige selleks, et tagada õpilastele ohutu koolitee

Tartu linnavalitsuse kommunikatsioonijuht Lilian Lukka ütleb, et viide paljude trahvide kohta ei vasta tegelikkusele. «Viidatud asukohas oli 1. septembri lõunaks parkimisnõuete rikkumine fikseeritud kolmel korral ja kuna rikkumise asjaolud olid ilmsed, siis vormistati nende osas ka trahviteated,» selgitab Lukka. 

«Salme tänaval on kõnealuses lõigus parkimiskeeld kehtestatud eelkõige selleks, et tagada õpilastele ohutu koolitee. Kooli ja koolist koju liikumisel rohkete autode vahel laveerimine ei ole õpilastele ohutu. Lähitänavatel on piisavalt kohti, kus saab autot nõuetekohaselt parkida,» räägib Lukka. 

«Kõnealuses kohas on lubatud sõidukeid peatada ja kui lapsevanem saatis lapse kooli juurde ja ise naasis sõiduki juurde, siis muidugi trahvi ei tehtud. Meie ametnikud alati jälgivad, kas sõiduk on peatatud või pargitud. Sõiduk oli pargitud ja juhti ei olnud võimalik tuvastada kolmel juhul ja neile siis määrati hoiatustrahv,» avaldab Lukka. Hoiatustrahvi suuruseks on 20 eurot. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles